Tgrt Haber

Ukraynalı esir askerleri taşıyan uçak düştü: Yere çakılma anı kamerada

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 13:11 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 17:00
Ukrayna,Rusya,esir,asker,uçak kazası

Son dakika... Rusya'nın Belgorod bölgesinde Ukraynalı esir askerleri taşıyan uçağın düşmesi sonucu 75 kişi hayatını kaybetti. Uçağın yere çakılma anı ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde Ilyushin-76 askeri nakliye uçağı düştü. Rus medyasının Savunma Bakanlığı yetkililerine değindirdiği haberde, 75 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Ukraynalı esir askerleri taşıyan uçak düştü: Yere çakılma anı kamerada

Rus medyası, uçakta Ukraynalı esir alınan askerlerin olduğunu duyurdu. Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov ise kazadan haberdar olduklarını ancak henüz detaylı bilgi olmadığını söyledi.

Ukraynalı esir askerleri taşıyan uçak düştü: Yere çakılma anı kamerada

6 MÜRETTEBAT VE 3 KİŞİ DAHA VARDI

Uçakta 65 Ukraynalı esir askerin yanı sıra 6 mürettebat ve 3 kişinin bulunduğu kaydedildi.

Ukraynalı esir askerleri taşıyan uçak düştü: Yere çakılma anı kamerada

"TERÖR EYLEMİ"

Rusya Savunma Bakanlığı, 65'i Ukraynalı esir asker olmak üzere 74 kişinin öldüğü Ilyushin-76 askeri nakliye uçağının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından uçaksavar füze sistemiyle düşürüldüğünü belirterek olayı "terör eylemi" şeklinde nitelendirdi.

"UKRAYNA, ESİRLERİN NAKLEDİLECEĞİNİ BİLİYORDU"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Ukrayna yönetimi bugün Ukrayna askeri personelinin esir takası nedeniyle askeri nakliye uçaklarıyla Belgorod Havaalanına nakledileceğini çok iyi biliyordu. Daha önce yapılan anlaşmaya göre bu takas öğleden sonra Rusya-Ukrayna sınırındaki Kolotilovka kontrol noktasında gerçekleşecekti. Yine de Kiev rejimi Rusya'yı suçlama hedefi doğrultusunda adım attı. Ukrayna yönetimi bu terör saldırısını gerçekleştirip gerçek yüzünü vatandaşlarının hayatını ihmal ederek gösterdi” dedi.

Öte yandan uçakta bulunan 74 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...