Tgrt Haber

Son dakika! Yolcu uçağı Afganistan'ın kuzeyine düştü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ocak 2024 10:24 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 14:10
Son dakika! Yolcu uçağı Afganistan'ın kuzeyine düştü
Afganistan,Hindistan,uçak,uçak kazası

Son dakika... Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitmek üzere kalkış yapan bir uçağın Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düştüğü açıklandı. Hindistan, uçağın Hindistan’a ait olduğuna ilişkin açıklamalarını reddetti. Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu aktarıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitmek üzere kalkış yapan bir uçağın Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düştüğü açıklandı. Hindistan, uçağın Hindistan’a ait olduğuna ilişkin açıklamalarını reddederken Rusya Havacılık İdaresi, Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğunu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitmek üzere kalkış yapan bir yolcu uçağının dün gece saatlerinde radardan kaybolduğu açıklandı. Yolcu uçağının Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düştüğü açıklandı. Badakhshan Bilgi ve Kültür Bakanlığından yapılan açıklamada uçağın Topkhaneh dağlık alanında düştüğünü doğruladı. Ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

HİNDİSTAN'DAN YALANLAMA

Afganistan tarafından yolcu uçağının Hindistan’a ait olduğuna ilişkin açıklamaya Hindistan’dan yalanlama geldi. Hindistan Havacılık Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, uçağın Hindistan’a ait olmadığını duyurdu. Açıklamada, “Afganistan'da meydana gelen talihsiz uçak kazası ne Hindistan’a ait bir tarifeli uçak ya da tarifesiz "charter uçağı değildir" ifadeleri kullanıldı.

RUSYA: UÇAKTA 6 KİŞİ VARDI

Rus Havacılık İdaresi ise yaptığı açıklamada, uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya hareket ettiği sırada dün akşam saatlerinde Afganistan üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. Açıklamada, Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğu belirtildi.

Son dakika! Yolcu uçağı Afganistan'ın kuzeyine düştü

AFGANİSTAN ÜZERİNDE KAYBOLDU

İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya'ya kayıtlı bir özel jetin düştüğünü aktardı. Hindistan'dan kalkan uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya gitmek üzere havalandığı belirtildi. Yetkililer uçağın Afganistan üzerindeyken radardan kaybolduğunu duyurdu. 

Öte yandan Rus yetkililer uçağın cumartesi gecesi düştüğünü ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.  

 

Son dakika haberinin detayları geliyor...

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...