Tgrt Haber

Stoltenberg'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç teşekkürü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ocak 2024 13:33 - Güncelleme : 27 Ocak 2024 13:06
Stoltenberg'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç teşekkürü
nato,isveç,recep tayyip erdoğan

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçen İsveç kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO'ya katılım için imzayı attı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Kararı dolayısıyla teşekkür etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı dolayısıyla teşekkür etti. Karadağ Başbakanı Milojko Spajic görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, İsveç'in katılımının NATO'yu daha güçlü hale getireceğini söyledi.

İsveç'in üyeliğinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesini "memnuniyetle" karşıladığını belirten Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'a da hızlı imzası için teşekkür ediyorum." dedi.

Stoltenberg'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç teşekkürü
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

ŞİMDİ GÖZLER MACARİSTAN'DA

Stoltenberg, Macaristan Başbakanı Victor Orban ve hükümetinin İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin destek mesajını da memnuniyetle karşıladığını aktararak, "Macaristan Parlamentosu toplanır toplanmaz Macaristan'ın (İsveç'in üyeliğine) onayını dört gözle bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Macaristan Parlamentosunun şubat sonunda yeniden toplanacağı bilgisini veren Stoltenberg, İsveç'in üyeliği için bu tarihin beklenmesi gerektiğini söyledi.

KARADAĞ: MEMNUNİYETLE KARŞILADIK

Karadağ Başbakanı Spajic de İsveç'in bir an önce NATO üyesi olmasını istediklerini ve bu süreçte Türkiye ve Macaristan'dan gelen "güzel haberleri" memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

İsveç'in NATO üyeliği için Macaristan meclisinden de onay alması gerekiyor.

Stoltenberg'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç teşekkürü

İSVEÇ-MACARİSTAN GÖRÜŞMESİ

 İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Macar mevkidaşı Viktor Orban ile ülkesinin NATO üyeliği konusunda uygun zamanda Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini bildirdi.

Kristersson, hükümetin internet sayfasından yayımladığı açıklamada, İsveç'in NATO üyeliği konusunda görüşme yapmak üzere kendisini Budapeşte'ye davet eden Orban'a teşekkür etti.

Daveti kabul ettiğini belirten Kristersson, Orban'a hitaben şu ifadeleri kullandı:

"Uygun zamanda Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sizinle görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca 1 Şubat'ta Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde de buluşma fırsatımız olacak. İsveç'in NATO üyeliğinin Macaristan Parlamentosunda onaylanması da ikili ilişkilerimizin gelişmesine ve sağlam zemine oturmasına yardımcı olacak."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...