Tgrt Haber

Sudan'da hastaneler füzelerin hedefi haline geldi! 500'den fazla kişi öldü

03 May 2023 09:25 - Güncelleme : 03 May 2023 09:42
Sudan'da hastaneler füzelerin hedefi haline geldi! 500'den fazla kişi öldü
sudan,çatışma

Sudan'da 7 günlük ateşkes öncesinde çatışmalar şiddetli bir şekilde sürüyor. Hastaneler, füzelere hedef olmaya başladı. 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Sudan Hartum'da çatışmalar, şiddetli bir şekilde devam ediyor. Ateşkesler ihlal ediliyor. Şiddetli çatışmalarda Sudan ordusu ve paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), ağır silahlar ve topçu ateşi kullanıyor. Şiddetli çatışmalar, Hartum sınırını da aştı. Omdurman'da patlama ve silah sesleri duyulmaya başlandı. İki şehirde de çatışmaların devlet ve askeri altyapının yakınlarında yoğunlaştığı belirtildi.

Füzeler, hastaneler ve arazilerin hedefi haline geldi. Hartum'un kuzeyinde bulunan Doğu Nil Hastanesi'ne uçak füzesi isabet etti. Biri çocuk, 3 çay satıcısının hayatını kaybettiği öğrenildi. Thr Guardian'ın haberine göre, HDK ise saldırıdan Sudan ordusunu sorumlu tutarak, onlarca kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Sudan'da hastaneler füzelerin hedefi haline geldi! 500'den fazla kişi öldü

SUDAN ORDUSU ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR

Hartum'da nüfusun yoğun olduğu bölgelere sığınan HDK, Sudan Silahlı Kuvvetleri'ni fabrika ve hastaneleri hedef alarak ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Sudan Silahlı Kuvvetleri ve ülkenin de-facto lideri General Abdel Fattah al-Burhan da HDK'nın askerlerinin evlerine girdiğini ve ailelerini esir aldığını öne sürdü. 

Sudan'da hastaneler füzelerin hedefi haline geldi! 500'den fazla kişi öldü

500'den fazla insanın ölümüne sebep olan atışmaların iki tarafı da Suudi Arabistan'da masaya oturulması için müzakereci göndermeye hazır olduklarını söyledi. Müzakereler ilk başta sadece ateşkesin nasıl uygulanabileceğine odaklanacak. Gerçek ölü sayısı, hastaneler düzgün çalışamadığı için bilinmiyor. Doktorlar sendikası, sokaklarda cesetler olduğunu belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...