Tgrt Haber

Suikast timinin ardından Rus sabotaj ekibi yakalandı! Defter tutmuşlar

23 Mart 2022 08:55 - Güncelleme : 23 Mart 2022 09:25

Ukrayna Devlet lideri Zelenskiy'nin öldürülmesi için gönderilen suikast timi hazırlığının ardından Kiev'e gönderilen Rus sabotaj ekibi kıskıvrak yakalandı.

Geçtiğimiz günlerde de Ukrayna İstihbaratı, Rus istihbaratı tarafından yönlendirilen bir kişiyi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e suikast düzenlemek için bir tim hazırlarken yakaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 28. günde de devam ediyor. İşgal süresince Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e suikast düzenlemek için ülkeye gelen birçok ekip geldi. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'da bir ekip kurmak için gönderilen kişiler ise yakayı ele verdi. Son olarak ise Rus sabotajcı ekibi yakalandı.

Rusya tarafından eğitilen ve Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ulaşmayı başaran sabotajcılar Kiev'de suçüstü yakayı ele verdiler. Kiev polisi, kontrol noktalarından geçmek isteyen 2 kişiyi durdurdu. Üzerlerinde hiçbir evrak bulunmayan kişiler, kim oldukları ve nereden geldikleri sorulduğunda tutarsız cevaplar verdiler. 

Suikast timinin ardından Rus sabotaj ekibi yakalandı! Defter tutmuşlar

Kiev polisi, şüpheleri doğrultusunda sabotajcıları ve araçlarını aradılar. Sabotajcıların üzerinden yapacakları görevlerinin yazılı olduğu bir defter ve Rusya'da kullanılan bir telefon hattı buldular. Ardından sabotajcılar, yere yatırılarak kelepçelendiler ve emniyete götürüldüler.

ZELENSKİY'E SUİKAST ÖNLENDİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Rus istihbaratı tarafından yönlendirilen bir kişi, Ukrayna lideri Zelenskiy'e suikast düzenlemek için bir ekip hazırlarken yakalandı.

Ukrayna İstihbaratı'na mensup ekipler tarafından kıskıvrak yakalanan şahsın yaşadığı dairede yapılan armada, aralarında keskin nişancı dürbünlü ve susturucu takılı uzun namlulu bir tüfek, susturuculu bir kalaşnikof ve bir tatar yayı (arbalet) dahil olmak üzere çok sayıda suikast silahı ve çok sayıda silah susturucusu ile birçok el bombası ve çeşitli çaplarda çok sayıda mermi ve mühimmat ele geçirildi.

Suikast timinin ardından Rus sabotaj ekibi yakalandı! Defter tutmuşlar

Ukrayna basınına göre yakalanan şahsın ilk amacının Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e suikast düzenlemek, ikinci amacının ise Kiev’deki bazı önemli kamu alanlarına saldırı yapmak için 25 kişilik bir tim kurmaya çalıştığı aktarıldı.

Suikast timinin ardından Rus sabotaj ekibi yakalandı! Defter tutmuşlar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...