Tgrt Haber

Sunak Gazze'ye yardım akışı için İsrail'e baskı yapıyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Şubat 2024 02:56 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 03:24
,İsrail

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'ye insani yardımların akışını artırmak için Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı tamamen açmaya ve Usdud Limanı'nı kullanmaya çağırdı.

İngiltere Başbakanı Sunak, İsraili, Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı tamamen açmaya çağırdı. Sunak, görüşmede Gazze'deki sivil can kayıplarından ve Refah'a olası bir askeri saldırının yaratacağı insani yıkımdan duyduğu endişeyi dile getirdi.

“İZİN VERİN”

Açıklamada, Gazze'ye daha fazla yardımın girmesinin önemine işaret edilerek, "Başbakan (Sunak), Gazze'deki insani krizin büyüklüğüne vurgu yaparak, İsrail'i Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı tamamen açmaya ve uluslararası yardımların, İngiltere'nin desteklemeye hazır olduğu Usdud (Aşdod) Limanı üzerinden ulaştırılmasına izin vermeye çağırdı." ifadelerine yer verildi.

Sunak Gazze'ye yardım akışı için İsrail'e baskı yapıyor - 1. Resim

“DAHA FAZLA ADIM ATILMALI”

Uluslararası insancıl hukuka uymanın, hastane ve sivil altyapıların korunmasının öneminin de altını çizen Sunak, insani yardım malzemeleri konusundaki kısıtlamaların hafifletilmesi için daha fazla adım atılması gerektiğini de söyledi.

Netanyahu'yu İngiliz esir yakınlarıyla yaptığı görüşmeler konusunda bilgilendiren Sunak, Batı Şeria'da gerilimi yükseltecek adımlardan kaçınılması gerektiğini de kaydetti.

İngiltere'nin iki devletli çözüme verdiği desteği yineleyen Sunak, İsrail'in kuzeyinde, Lübnan sınırında bir gerginlikten de kaçınılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...