Tgrt Haber

Suriye konulu Astana görüşmeleri Kazakistan’da başladı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ocak 2024 14:53 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 14:53
Suriye konulu Astana görüşmeleri Kazakistan’da başladı
kazakistan,astana,rusya,suriye,türkiye,iran

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türkiye, Suriye, Rusya ve İran heyetlerinin katıldığı görüşme başladı.

'Suriye' konulu 21. Yüksek Düzeyli Toplantı, Kazakistan’da Astana formatında başladı. Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız’ın başkanlık ettiği toplantıda, Rusya’yı Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, İran’ı ise Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Kıdemli Danışmanı Ali Asgar Hacı temsil ediyor.

İki gün sürecek görüşmelerde Birleşmiş Milletler (BM), BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Kızıl Haç örgütü temsilcileri de yer alıyor. Suriye yönetimini Dışişleri Bakan Yardımcısı Bassam Sabbagh’ın temsil ettiği toplantıda, muhalefet ise Ahmet Tuma başkanlığındaki heyet tarafından temsil ediliyor.

"SURİYE GÖRÜŞMELERİNİN YAPILMASININ ÖNEMİ ARTIYOR"

Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl haziranda yapılan Astana görüşmelerinin 20. tur toplantısından bu yana çok fazla sorunun biriktiğini belirterek, “Orta Doğu’daki gerilimin tırmanması, Gazze Şeridi'nde yaşanan trajedi, Filistin-İsrail çatışmasının tırmanması, Yemen çevresindeki durum, İsrail-Lübnan sınırındaki çalkantılı durum gibi çok fazla konu var. Bu nedenle Suriye görüşmelerinin yapılmasının önemi artıyor” dedi.

GARANTÖRLERİN ORTAK BİLDİRİYİ KABUL ETMESİ BEKLENİYOR

Suriye konulu Astana toplantısının ikinci ve son gününde ana oturumun yapılması, garantör ülkelerin ortak bildiriyi kabul etmesi bekleniyor.

 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...