Tgrt Haber

Suriye normalleşme şartında ısrarcı Türkiye'ye talebini bir kez daha iletti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Sputnik
02 Ekim 2023 15:49 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 16:17
Suriye normalleşme şartında ısrarcı Türkiye'ye talebini bir kez daha iletti
recep tayyip erdoğan,suriye,,türkiye

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme çabaları sürerken Şam yönetimi bir kez daha talebini iletti. Türkiye'nin askerlerini geri çekmesini isteyen Suriye, diğer konularda görüşmeye açık olduğunu hazır olduklarını belirtti. 

Türkiye ve Suriye'nin ilişkilerde normalleşme çabaları gündemdeki yerini korurken Şam yönetimi daha önce defalarca kez dile getirdiği şartında ısrarcı olduğunu bir kez daha ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bessam Sabbah, iki ülke arasındaki diplomatik normalleşme için Türk askerinin Suriye'den çekilmesinin şart olduğunu söyledi.

Sabbah, ''Türkiye askerlerini geri çekmek zorunda. Diğer konularda görüşmeye elbette hazırız ama kalmakta ısrar ederlerse bu, Türkiye’yle temasa yönelik tüm çabaları engeller'' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, Türk askerinin Suriye'den çekilmesinin mümkün olmadığını dile getirmişti. Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Suriye'yle kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Dörtlü zirveler yapılsın ama biz Esad'la da görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Onların bize yaklaşım tarzı önemli. Suriye'de Esad maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Sınırlarımızda teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Onun için de adil yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşım olduktan sonra mesele yok, bunların hepsini aşarız." 

 

Kaynak: Sputnik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...