Tgrt Haber

Suriye'de İran destekli gruplardan ABD üssüne saldırı!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Şubat 2024 11:18 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 11:18
Suriye'de İran destekli gruplardan ABD üssüne saldırı!
suriye,iran,abd,saldırı

Suriye'deki İran destekli gruplar, Deyrizor ilinde ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenledi.

Suriye'de Fırat Nehri'nin batı yakasında bulunan İran destekli terörist gruplar, ABD askerlerinin bulunduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne birden fazla kamikaze insanız hava aracı (İHA) ile saldırdı. Saldırıda can kaybına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.

ABD ise saldırıya ilişkin resmi bir açıklamada bulunmadı.

Öte yandan ABD, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne yönelik saldırıya karşılık olarak 3 Şubat'ta Suriye ve Irak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğunu duyurmuştu.

Suriye'de İran destekli gruplardan ABD üssüne saldırı! - 1. Resim

PKK/YPG, 4 Şubat’ta Ömer Petrol Sahası'nın yakınındaki karargaha düzenlenen kamikaze İHA saldırılarıyla 6 teröristin öldüğünü iddia etmişti.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞI SALDIRILARI ARTIRDI

Suriye'de ABD güçlerinin konuşlandığı üslere Ekim 2023’ten bu yana roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA ile çok sayıda saldırı gerçekleştirilmişti.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...