Tgrt Haber

Tehdit altında yılan gibi görünen tuhaf canlı şoke etti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com.tr / Çeviri
23 Şubat 2024 16:02 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 17:28
Tehdit altında yılan gibi görünen tuhaf canlı şoke etti
avustralya

Avustralyalılar, Sidneyli bir kadının bahçesinde bulduğu tuhaf yapışkan gözlü canlı karşısında şaşkına döndü. Ne olduğu öğrenmek için Facebook'a fotoğrafını yükleyen kadına gelen yorumlar ise hem komik hem tuhaftı.

Avustralya'da bir ev sahibi kadın, arka bahçesinde beliren tuhaf bir canlı karşısında şaşkınlığa uğradı ancak fotoğraflar sosyal medyada paylaşılınca Avustralyalılar kısa sürede bu canlı "gelmiş geçmiş en şirin şey" olarak nitelendirdi. 

Kadın, kahverengi sümüklü böceği ülkenin en büyük şehri Sidney'in iç batısındaki evinin bahçesinde bir çitin üzerinde kıvrılmış halde buldu. Küçük bir tırtıl şeklindeki tuhaf canlının pembe-siyah gözleri onu bir çizgi film karakteri gibi gösteriyordu.

Ev sahibi, böceğin birkaç fotoğrafını çekti ve cevap bulmak amacıyla Facebook'a yükledi. Kadın, "Bu garip küçük canlının ne olduğunu bilen var mı?" diye sordu. Çok sayıda kullanıcı paylaşıma yorum yaparak canlının ne olabileceğini tahmin etmeye çalıştı. 

Bir Facebook kullanıcısı, "Bir tür şahin güvesi tırtılı" dedi. Diğerleri ise bunun ev sahibi tarafından aceleyle bir araya getirilmiş sahte bir nesne olduğunu düşündü. 

Bir başka kullanıcı ise "Cidden garip şekilli bir çorabın üzerine googly gözleri yapıştırdığınızı düşündüm" diye yazdı. Böceğin ne olduğunu bilmeyenler de sevimli göründüğünü söyleyerek katkıda bulundu. 

"YILIN BU ZAMANLARINDA OLDUKÇA YAYGINDIR"

Avustralya Müzesi'nde entomolog olan Andrew Mitchell, canlının Soluk Kahverengi Şahin Güvesi'nin larva formu olduğunu ve botanik adının Theretra latreillii olduğunu söyledi.

Mitchell, "Genellikle üzüm asmaları da dahil olmak üzere asmalarda bulunur ve özellikle yılın bu zamanlarında oldukça yaygındır" dedi. 

"Bu tür, Kimberley bölgesinden (Batı Avustralya'da) doğuya doğru kıyı şeridi boyunca Cape York'a (uzak kuzey Queensland'de) ve daha sonra güneye Sidney'e kadar oldukça geniş bir dağılıma sahiptir.

Böceğin vücudu, yırtıcılara karşı kendini gizlemesini sağlayan belirgin bir kahverengi renge sahiptir. Garip şekilli gözlerini de kendisini avlanmaktan korumak için kullanılır.

"TEHDİT EDİLDİKLERİNDE YILAN GİBİ GÖRÜNÜRLER" 

Andrew Mitchell, bu özelliklerin yırtıcıları ürkütmeye yaradığını söyleyerek, "Tehdit edildiklerinde vücutlarının ön kısmını şişirip havaya kaldırırlar, başlarını biraz içeri çekerler ve önden bakıldığında oldukça inandırıcı bir şekilde yılan gibi görünebilirler" ifadelerine yer verdi. 

Soluk Kahverengi Şahin Güvelerinin yeşil ve kahverengi olmak üzere iki rengi vardır ve yetişkinlerin boyu 70 mm'ye kadar uzayabilir. 

Tırtıllar genellikle banliyö bahçelerinde bulunur ve ısırmaz ya da sokmazlar ancak rahatsız edildiklerinde yeşil bir sıvı salgılayabilirler.

Kaynak: tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...