Tgrt Haber

Tren kazasında kollarını kaybeden erkek ressamın artık kadın elleri var

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
07 Mart 2024 17:09 - Güncelleme : 07 Mart 2024 17:31
Tren kazasında kollarını kaybeden erkek ressamın artık kadın elleri var

Hintli ressam Raj Kumar, 2020 yılındaki tren kazası nedeniyle iki kolunu da kaybetti. Protez kullanmak zorunda kalacağı düşünülürken beyin ölümü gerçekleşen bir kadının kolları nakledildi.

Hintli ressam Raj Kumar, 2020 yılında bisikletiyle bir demiryolu rayı üzerinde ilerlerken bir anda kontrolünü kaybetti ve o sırada gelmekte olan trenin altında kaldı. Bu trajik kaza nedeniyle Kumar, 2 kolunu da kaybetti. 45 yaşındaki ressamın kazanın ardından tek umudu uzuv nakliydi. 

Yeni Delhi'de beyin ölümü gerçekleşen eski bir okul müdüresi Meena Mehta'nın kolları, ressam için uygun olarak seçildi. Ameliyat şehrin ünlü bir hastanesinde gerçekleştirildi.

Plastik ve Kozmetik Cerrahi Bölümü Başkanı Dr Mahesh Mangal ve Plastik ve Kozmetik Cerrahi Kıdemli Danışmanı Dr Swaroop Singh Gambhir başkanlığındaki 11 doktordan oluşan bir ekip tarafından iki taraflı el nakli ameliyatı yapıldı.

Tren kazasında kollarını kaybeden erkek ressamın artık kadın elleri var - 1. Resim

UZUV NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ

12 saat süren ameliyat, son derece karmaşık prosedür, kemikler, arterler, damarlar, tendonlar, kaslar, sinirler ve deri dahil olmak üzere insan elinin her bileşeninin yeniden birleştirilmesiyle tamamlandı.

Dr Gambhir The Indian Express'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hastayı seçtikten ve kan karşılaştırmasını yaptıktan sonra onun uygun aday olduğunu anladık. Elleri aldık ve önce kemikleri plakalar ve vidalarla sabitledik, kasları, ardından atardamar ve sinirleri sabitledik."

Tren kazasında kollarını kaybeden erkek ressamın artık kadın elleri var - 2. Resim

Dr Gambhir, nakledilen ellerin hastanın vücuduna kusursuz entegrasyonunu sağlamanın anahtarının hassasiyet, uzmanlık ve deneyim olduğunu ekledi.

Altı hafta önce ameliyat olduğu öğrenilen Kumar'ın, ameliyatın ardından iyileşerek hastaneden taburcu edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...