Tgrt Haber

Trump’tan Biden’ın yaş gününde raporlu mesaj, mükemmel diyerek paylaştı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 14:52 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 15:05
ABD Başkanı Biden'ın sağlığı tartışılıyor

81’inci yaş gününü kutlayan ABD Başkanı Biden’a eski ABD Başkanı Trump’tan sağlık raporlu mesaj. Biden, sağlık sorunları yaşarken Trump, ‘mükemmel’ diyerek sağlık raporunu paylaştı. 

ABD Başkanı Biden'ın sağlığı tartışılıyor

2024'teki olası rakibi Joe Biden​, Beyaz Saray için yaş​ ve zihinsel uygunluklarıyla ilgili süregelen sorularla karşı karşıya kalırken Donald Trump​, sağlık durumunun "mükemmel" olduğunu gösteren bir notu pazartesi günü sosyal medyada paylaştı. Eski başkanın doktoru Bruce Aronwald, Trump'ın Truth Social'da paylaştığı bir mektupta "Başkan Trump'ın sağlığının mükemmel olduğunu bildirmekten memnuniyet duyuyorum" diye yazdı. 

TRUMP KİLO VERDİ, KENDİNİ YENİLEDİ 

Fiziksel muayene sonuçları normal sınırlar içindeydi ve bilişsel muayene sonuçları olağanüstüydü. Mektupta Trump'ın bazı testlerde muhtemelen "kilo vermesi" nedeniyle daha iyi sonuçlar aldığı da belirtiliyordu. Doktor, "Başkan Trump, yoğun bir programı sürdürürken, daha iyi bir beslenme düzeni ve günlük fiziksel aktiviteye devam ederek kilo verdi" dedi.

Biden sık sık düşmeleri ile gündeme geldi.

BİDEN EN YAŞLI BAŞKAN 

Açıklama, Biden'ın 81 yaşına girdiği gün geldi. Biden, 2020'de göreve geldiğinde, selefinin rekorunu kırarak ABD tarihinin en yaşlı başkanı olmuştu. Hem Trump hem de Biden, yaşları nedeniyle bazen birbirlerinin, bazen de partilerinin üyelerinin saldırılara maruz kalıyor.

Ekimdeki bir etkinlikte, muhafazakarların Başkan'a saldırırken sık kullandığı bir söylemi yineleyen Trump, Biden'ın "iki kelimeyi bir araya getiremediğini ve nükleer savaştan sorumlu olduğunu" iddia etmişti.  Ayrıca Biden'ın son zamanlarda çeşitli başkanlık görevlerinde düşmesiyle de dalga geçmişti.

AMERİKALILARA GÖRE ÇOK YAŞL

Eski BM Büyükelçisi Nikki Haley ise 75 yaşın üzerindeki siyasetçiler için zihinsel yeterlilik testleri yapılması çağrısında bulunuyor. The Independent'ın haberine göre, geniş bir seçmen kitlesi Biden'ın yaşı ve yeniden seçim kampanyası hakkında şüphelere sahip.
Amerikalıların tahminen yüzde 77'si onun yeniden adaylık için çok yaşlı olduğunu düşünüyor. Biden'ın son sağlık kontrolünde genel sağlığının iyi olduğu ancak kan basıncının hafifçe yükseldiği ve "kasılarak" yürüdüğü belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...