Tgrt Haber

Tüm suçlamaları kabul etti! Kedisi sayesinde hapis cezasından kurtuldu

21 Kasım 2023 12:38 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 12:53
Tüm suçlamaları kabul etti! Kedisi sayesinde hapis cezasından kurtuldu
rusya

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde sokakta şiddet uygulamakla suçlanan bir adam, hapis cezasıyla karşı karşıyayken kedisi sayesinde cezadan kurtuldu. 

Rusya'da sarhoşken bir kişiye saldırıp sokak ortasında darp eden 48 yaşındaki Sergey B.'ye kamusal alanda şiddet uygulamak ve ruhsatsız ateşli silah bulundurmaktan dava açıldı. Soruşturmada, Sergey B.'nin adı açıklanmayan mağduru silahla tehdit ettiği belirtildi.

Saldırının ardından gözaltına alınan Sergey B., soruşturmada polisle işbirliği yapmayı kabul etmesinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, sanık hakkındaki tüm suçlamaları kabul etti.

5 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİRDİ

Rus Ceza Kanunu'na göre bu suçlamalardan bazıları, sanığın 5 yıla kadar hapis cezası almasını öngörüyor. Fakat mahkeme, sanığın sağlık koşullarının elverişsiz olması, polisle işbirliği yapması ve kedi sahibi olması gibi hafifletici nedenleri gerekçe göstererek cezayı ertelemeye karar verdi.

Mash, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, kedi bakmanın Rus Ceza Hukuku'nda hiçbir zaman hafifletici neden olarak kabul edilmediğini aktardı.

Rusya'da sanıklar sadece bakmakla yükümlü oldukları çocukları ya da akrabaları varsa cezada indirim talep edebiliyor.

Öte yandan Rusya'da kedilerin, halk arasında da çok sevildiği biliniyor. Sadece Rusya'ya özgü 10 tür kedi bulunuyor. Bu kedilerin arasında, Mavi Rus, Sibirya, Donskoy, Kurilian Bobtail, Neva Masquerade, Karelian Bobtail, Toybob, Peterbald, Ural Rex, Mekong Bobtail yer alıyor.

Kaynak: Mash
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...