Tgrt Haber

Türk balıkçılara saldırıya Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

29 May 2023 09:31 - Güncelleme : 29 May 2023 09:45
Türk balıkçılara saldırıya Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama
saldırı,suriye,balıkçı,dışişleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda Suriye Rejimi Güvenlik Güçlerine ait gemiler tarafından ateş açılmasını kınadı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Türk balıkçı teknesine Suriye Rejimi Güvenlik Güçlerine ait gemiler tarafından saldırı düzenlenmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Büyükelçi Bilgiç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türk Balıkçı teknesine Adana Karataş limanından denize açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda seyrederken Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından dün (28 Mayıs) ateş açılmasını ve bu şekilde iki balıkçımızın hafif şekilde yaralanması ve teknede maddi zarara sebebiyet verilmesini kınıyoruz.''

''Uluslararası sularda meydana gelen ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına konu olan bu müessif hadisenin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz." 

NE OLMUŞTU?

Adana'nın Karataş ilçesinden denize açılan balıkçılara, açık denizde Suriyelilere ait olduğu iddia edilen tekneden ateş açıldı. Saldırıda balıkçılar Behzat Genç ile Mahmut Erol yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yaralı balıkçıları Hatay'ın Samandağ ilçesine getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...