Tgrt Haber

Türk iş insanından takdirlik İsrail hamlesi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Globes
12 Şubat 2024 12:07 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 12:08
Türk iş insanından takdirlik İsrail hamlesi
israil,türkiye

İsrail'in Filistin'e saldırıları aralıksız devam ederken Türk bir iş insanından takdirlik bir hamle geldi. İstanbul'daki büyük bir bayrak fabrikası, İsrail bayrakları üretmeyi reddetti. 

İsrail'in Gazze'de katlettiği Filistinlilerin sayısı her dakika artarken Türk bir iş insanının aldığı karar, İsrail'de gündem oldu. İsrailli bir iş insanının, geçtiğimiz pazar günü Türkiye'deki bir üreticiden 900 dolarlık İsrail ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bayrağı siparişi reddedildi.

İstanbul'daki büyük bir bayrak fabrikası İsrailli bir müşterisi için İsrail bayrakları üretmeyi reddetti. İki ülke arasındaki ilişkilerin gerildiği bir dönemde alınan bu karar yerel medyada gündem oldu.

OLUMSUZ CEVAP ALDI

Olay, fabrikaya daha önce sipariş vermiş olan iş insanı Ronnie Miley'nin yaklaşık 900 dolar değerinde bir alım yapmak istemesi üzerine ortaya çıktı. Miley'nin fabrikadaki Suriyeli bir irtibat kişisiyle Arapça iletişim kurmasına rağmen olumsuz cevap aldığı belirtildi.

Öte yandan yaklaşık üç hafta önce Ankara İsrail'i ihracat yapılacak ülkeler listesinden çıkarmış ve İsrail'le ticaret yapan işletmelere desteğini fiilen çekmişti.

Kaynak: Globes
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...