Tgrt Haber

Türkiye-Mısır yakınlaşması Yunanları sarstı: 'Tarihi fiyasko!'

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Newsbreak.gr
02 Haziran 2023 10:25 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 11:24
Mısır,Türkiye,Yunanistan,Doğu Akdeniz

Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme adımları, Yunanistan'da deprem etkisine neden oldu. Medya, gelişmeyi, "ulusal bir yenilgi" olarak nitelendirirken "Batı'nın diktalarına körü körüne boyun eğdik" şeklinde bir özeleştiriye yer verdi.

Türkiye ile Mısır arasında, 11 yıl sonra başlayan normalleşme süreci ve karşılyıklı büyükelçi atama kararı, Yunanistan'da ağır bir darbe olarak yorumlandı. Yunan medyası Akdeniz'deki "köşe kapmaca" yarışında ülkelerinin en büyük müttefiklerinden biri olan Mısır'ı Türkiye'ye kaptırdığı yorumu öne çıkarken, Miçotakis hükümeti hedef tahtasına oturtuldu.

"YEPYENİ BİR SENARYO"

Newsbreak GR'de yer alan "Yeni ulusal yenilgi: Türkiye ile Mısır anlaşıyor" başlıklı haberin spotunda "İşte Miçotakis diplomasinin sonuçları! Geleneksel müttefiklerimizi bile yabancılaştırdı" ifadelerine yer verildi. 

Türkiye'nin başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu vasıtasıyla olmak üzere Mısır ile son dönemde kurduğu sıkı ilişkilere değinilen haberde iki ülke arasındaki bağların güçlenmesinin "tesadüfi" olmadığı belirtildi. Bu durum sorumluluğunun Kiryakos Miçotakis Hükümeti'ne ait olduğu vurgulanırken "Kahire-Ankara" ilişkilerinin düzelmesinin, Doğu Akdeniz'de yepyeni bir senaryo anlamı taşıdığı belirtildi.

"ATİNA DEĞİŞİMİ GÖRMEDİ"

Haberde dikkat çeken bir özeliştiriye de yer verilerek "Yunanistan , bölge için kendi gündemi olan Batı'nın diktalarına körü körüne boyun eğerken , Atina jeopolitik ilişkilerdeki tektonik değişiklikleri görmedi veya görmek istemedi " ifadelerine yer verildi.  Bunun da Yunanistan'ı, müttefiklerin çıkarlarını bir yana, kendi çıkarlarını bile koruyamayacak şekilde sürekli yanlış hareketler yapan, güvenilmez bir muhatap haline getirdiği tespitine yer verildi.

Haberin son paragrafında ise "Türkiye ile Mısır'ın normalleşmeyi hızlandırması Yunanistan için tarihi bir fiyasko" yorumuna yer verildi.

Kaynak: Newsbreak.gr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...