Tgrt Haber

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde ikinci toplantı Viyana'da

03 Şubat 2022 19:54 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 20:33
Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde ikinci toplantı Viyana'da

Türkiye ve Ermenistan’ın karşılık olarak atadıkları özel temsiler normalleşme sürecinin ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde Moskova’da yaptı. Gözler ikinci görüşmeye çevrilirken Dışişleri Bakanlığı ikinci toplantının 24 Şubat'ta Viyana'da yapılacağını duyurdu.

Türkiye ve Ermenistan 13 yıl sonra normalleşme adımları çerçevesinde karşılıklı olarak özel temsilci atadı. Türkiye eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ı Ermenistan ise Ruben Rubinyan’ı özel temsilci olarak atama kararı aldı. 

KARŞILIKLI UÇUŞLAR BAŞLADI

Normalleşme adımının ilk görüşmesi özel temsilciler arasında 14 Ocak’ta Moskova’da yapılırken toplantı sonrası iki ülkeden de olumlu mesajlar geldi. Normalleşme adımının bir diğer hamlesi olan iki ülke arasındaki uçuşlar dün itibari ile karşılıklı olarak başladı. 

24 ŞUBAT’TA VİYANA’DA

İkinci toplantının ne zaman ve nerede olacağı merakla beklenirken Türkiye, toplantının iki ülkeden birisinde olması gerektiğini belirtmişti. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ikinci toplantının zamanı ve nerede olacağı netleşti. 24 Şubat’ta Viyana’da yapılacak olan görüşmede Türkiye’yi temsilen Serdar Kılıç ve Ermenistan’ı temsilen Ruben Rubinyan arasında gerçekleştirilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...