Tgrt Haber

Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni süreç! Yunan bakan kritik zirveyi değerlendirdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 May 2024 14:43 - Güncelleme : 14 May 2024 14:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmeye dair Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis'ten açıklama geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Yunan Devlet Televizyonu ERT'ye verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in zirvesine dair yorumlarda bulundu.

Yerapetritis, "Dünkü görüşmeden sonra Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde ve müzakeresinde yeni bir sürece geçiyoruz. Bu süreç normallik temelinde. Başbakan (Miçotakis'in) de dediği gibi üretken bir normallik." ifadelerini kullandı.

Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni süreç! Yunan bakan kritik zirveyi değerlendirdi - 1. Resim

''BULUŞMALI VE DÜZENLİ GÖRÜŞMELİYİZ''

Bakan Yerapetritis, normallikten kastının düzenli temaslar olduğunu belirterek, "Her buluştuğumuzda çok yönlü anlaşmalar yapmak, çok önemli konular olmak zorunda değil. Buluşmalı ve düzenli olarak görüşmeliyiz." dedi.

Asıl önemli olanın, görüşüp, krize yol açmadan ve tansiyonu yükseltmeden fikir ayrılıklarını ortaya koymak olduğunu ifade eden Yerapetritis, temel amacın karşılıklı fayda sağlayan konulara odaklanmak olduğunu kaydetti.

YUNANİSTAN EGE DENİZİ'NDEKİ PARKTA ISRARCI

Yerapetritis, Yunanistan'ın Ege'de kurmayı planladığı deniz parkına ilişkin soruyu ise "Deniz parkı olacak. Deniz parkları denizlerin korunması için. Hem ülkemiz hem de Akdeniz ülkeleri için son derece önemli. Yunanistan çevre kriterleri temelinde iki deniz parkı kuracağını açıkladı. Şu an teknik çevre kriterlerini araştırma aşamasındayız. Bunlar tamamlanınca parkların yeri haritada belirlenecek." şeklinde yanıtladı.

Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni süreç! Yunan bakan kritik zirveyi değerlendirdi - 2. Resim

''YUNANİSTAN KIBRIS'TA MÜZAKEREDEN YANA''

Hem Yunanistan'ın hem de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY), Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki iyileşmenin Kıbrıs meselesinde görüşmelere olumlu katkıda bulunacağına inandığını bildiren Yerapetritis, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta iki taraf arasında müzakerelerin yeniden başlamasından yana olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...