Tgrt Haber

Son dakika! Türkiye'den İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına sert tepki: Saldırıları lanetliyoruz, kabul edilemez

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
05 Nisan 2023 09:48 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 10:04
israil,türkiye,saldırı,mescid-i aksa,gazze,filistin

Son dakika haberi: İşgalci İsrail'in gece saatlerinde Mescid-i Aksa'ya yönelik baskını ve yüzlerce Filistinliye şiddet uygulayarak gözaltına almasına Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada İsrail'in saldırgan tutumu lanetlenirken Tel-Aviv yönetimine gerilimi tırmandıracak olan adımlardan kaçınılması yönünde çağrı yapıldı.

İşgalci İsrail güçleri gece saatlerinde Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Söz konusu saldırılarda yüzlerce Filistinliye biber gazı ve copla saldıran İsrail polisi ters kelepçe uygulayarak en az 200 kişiyi gözaltına aldı. Saldırılarının ardından Filistin, İsrail'e roket atarak cevap verirken Tel Aviv yönetimi de Gazze Şeridi'ni bombaladı. Bölgede tansiyonun yükseldiği ve zaman zaman çatışma seslerinin de yükseldiği ifade edilirken Türkiye'den İsrail'in saldırılarına yönelik çok sert tepki geldi.

TÜRKİYE: İSRAİL'İN SALDIRILARINI LANETLİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğu ifade edilirken "Kıble Mescidi’ne sığınanlara müdahale edilmesi ve çok sayıda Filistinli sivili gözaltına almasını lanetliyoruz" ifadeleri kullanıldı. İsrail yönetimine tansiyonu düşürecek adımlar atılması konusunda çağrıda bulunan açıklamada "Başta Gazze olmak üzere şimdiden bölgeye sirayet eden tırmanmadan büyük endişe duyuyoruz. İsrail hükümetinin, bölgede gerilimin daha da tırmanmasına yol açabilecek her türlü tahriki, eylemleri ve saldırıları derhal durdurması gerekiyor" şeklinde ifadelere yer verildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...