Tgrt Haber

Putin’in ‘tanıma' kararına Zelenski’den ilk açıklama geldi: Hiç kimseden korkmuyoruz

22 Şubat 2022 03:16 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 04:05
Putin’in ‘tanıma' kararına Zelenski’den ilk açıklama geldi: Hiç kimseden korkmuyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Rus ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk tanıma kararına sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den ilk açıklama geldi. Zelenski, Putin'e meydan okuyarak "Hiç kimseden korkmuyoruz. Kimseye hiç bir şey vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Rus ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk tanıma kararına sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den ilk açıklama geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Putin'in duyurduğu Donetsk ve Luhansk'ı tanıma kararının ardından şu ifadeleri kullandı

Ukrayna'nın uluslararası sınırları, Rusya'nın açıklamalarını dikkate almadan olduğu şekilde kalacaktır. Rusya'nın kararı Ukrayna'nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. Putin'in açıklamaları, Rusya'nın Minsk Anlaşması'ndan tamamen çekildiği anlamına gelmektedir. Barış istiyoruz. Ortaklarımızdan net ve etkili destek adımları bekliyoruz. Siyasi ve diplomatik çözüm yolunun destekçisiyiz. Sınırlarımız iyi korunuyor, biz kendi toprağımızdayız. Hiç kimseden, hiçbir şeyden korkmuyoruz, kimseye hiçbir şey vermeyeceğiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEĞİNİ DUYURDU

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Rusya'nın sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini tanımasına ilişkin görüşme planladığını bildirdi.

İNGİLTERE UKRAYNA'YA ASKERİ DESTEĞİ ARTTIRABİLİR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna ve çevresinde kötüleşen durumu ele almak üzere Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ile telefonda görüştü.  İngiltere'nin konuyu ilerleyen günlerde Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatında (AGİT) gündeme getireceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başbakan Johnson, Zelenskiy'e, İngiltere'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal eden suç ortaklarını hedef alan yaptırımlar hazırladığını ve bu önlemlerin bugün (22 Şubat'ta) yürürlüğe gireceğini söyledi. Johnson ayrıca, Ukrayna hükümetinin talebi üzerine Ukrayna'ya daha fazla savunma desteği göndermeyi araştıracağını dile getirdi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...