Tgrt Haber

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky kaçtı mı? Nerede olduğu açıklandı

04 Mart 2022 20:18 - Güncelleme : 04 Mart 2022 20:22
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky kaçtı mı? Nerede olduğu açıklandı

Daha önce kaçtığı iddialarına video ile cevap veren Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin bu sefer de Polonya’ya gittiği iddia edildi. Söz konusu iddialar kısa sürede yayılırken Ukrayna cephesinden açıklama geldi.

Ukrayna’da Rus askeri birlikleri tarafından başlatılan işgalin 9’uncu gününde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Daha önce Çernobil Nükleer Santrali'ni ele geçirerek başkent Kiev'e de yaklaşan Rus birlikleri, ülkedeki kontrolünü artırıyor.

UKRAYNALILAR SINIRA AKIN EDİYOR

Ülkedeki işgalin artması ile birlikte Ukraynalılar ülkeyi terk ederek sınırlara gitti. Sınırlarda yaşanan insanlık dramını kamuoyu canlı olarak ekranlara yansıtırken dünyanın farklı noktalarından yardım geliyor.

ZELENSKY KAÇTI MI?

Savaşın ilk gününden bu yana halkla birlikte işgale karşı direnen Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'nin kaçtığına dair söylentiler, ara ara gündeme getiriliyor. Kaçtığı iddialarına her seferinde videolu cevap veren Zelensky'nin bu kez de Polonya'ya gittiği iddia edildi.

İDDİALARA NET CEVAP: KİEV’DE HALKI İLE BERABER

İddialar, Ukrayna Yüksek Şurası tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı. Şuranın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “İşgalciler, Başkan Volodymyr Zelensky’nin Ukrayna’dan ayrıldığına dair başka bir sahte yayınladı. Bu doğru değil. Cumhurbaşkanı, Kiev’de. O, halkının yanında! Bu bilgiyi Kherson bölgesinden tanıdıklarınıza, arkadaşlarınıza, akrabalarınıza mümkün olan her şekilde dağıtın” ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...