Tgrt Haber

Ukrayna Rus Su-35 uçağını düşürdü

22 May 2023 10:09 - Güncelleme : 22 May 2023 10:20
Ukrayna Rus Su-35 uçağını düşürdü
ukrayna,rusya,uçak

Rusya'nın işgal girişiminin devam ettiği Ukrayna'da bir Rus Su-35 uçağı düşürüldü. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, uçağın Herson'da düşürüldüğünü açıkladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, dün ülkenin Herson bölgesindeki kara sularına bir Rus Su-35 uçağının düştüğünü bildirdi. Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rusya’nın dün gece Ukrayna’nın Dnipro şehrindeki askeri ve altyapı tesislerine insansız hava araçları (İHA) ve füze saldırısı düzenlediği belirtildi.

Ukrayna Rus Su-35 uçağını düşürdü

İHA'LAR İMHA EDİLDİ

Saldırıların çeşitli tip 16 füze ve 20 Şahid-136/131 İHA’larıyla gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, 4 seyir füzesinin ve İHA'ların tamamının imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca ''Dün gün sonunda Herson bölgesindeki Ukrayna kara sularına bir Rus Su-35 uçağı düştü. Uçağın düşme nedeni araştırılıyor.'' ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...