Tgrt Haber

Ukrayna-Rusya savaşında yeni perde: Saldırılar Moskova'ya kayıyor

30 Temmuz 2023 21:54 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 21:56
Ukrayna-Rusya savaşında yeni perde: Saldırılar Moskova'ya kayıyor
ukrayna,rusya,zelenskiy

Ukrayna'nın, Moskova bölgesindeki tesislere gerçekleştirdiği İHA saldırısının ardından Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den kritik açıklamalar geldi. Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini belirten Zelenskiy, "Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor" dedi.

Rusya-Ukrayna arasındaki sıcak çatışmalar tüm hızıyla sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy, savaşın gidişatını değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Zelenskiy, Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini belirterek, "Bugün, Rus yönetiminin, bir ya da 2 hafta sürmesini beklediği sözde özel askeri operasyonunun 522. günü. Ukrayna giderek güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve adil bir süreçtir" dedi.

MOSKOVA'YA İHA SALDIRISI

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Ukrayna'nın, Moskova bölgesindeki tesislere insansız hava araçları (İHA) saldırısı gerçekleştirme girişiminin engellendiğini duyurdu.

Açıklamada Saldırı girişiminin engellendiği ancak düşen dronların Moskova'daki bazı kulelere çarparak hasara neden olduğunu, ölü veya yaralının bulunmadığı bildirildi.

Sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde ise İHA'lardan birinin, Moskova'daki gökdelenlerin bulunduğu Moskova City bölgesine düşmesi nedeniyle patlama yaşandığı görülmüştü.

Ukrayna'nın, Rusya'nın başkenti Moskova'ya, 24 ve 28 Temmuz'da da İHA ile saldırılar düzenlediği, ölü veya yaralı bulunmadığı bildirilmişti.

PUTİN: UKRAYNA TAARRUZA DEVAM EDİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'da gerçekleşen "Rusya-Afrika Zirvesi"nin ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Putin, açıklamalarında Ukrayna ile yaşadıkları çatışma ve yeni bir müzakere süreciyle ilgili düşüncelerini de aktardı. Ukrayna ile ilgili barış görüşmelerini reddetmediklerini belirten Putin "Her iki tarafta da bir anlaşmaya varılması gerektiğini düşünüyoruz. Afrika'nın barış girişimi, Çin'inki kadar barışın temeli olabilir. Ancak Ukrayna taarruzlarına devam ediyor" dedi.

Ukrayna ordusunun saldırıdayken ateşkes uygulanmasının zor olduğunu kaydeden Putin, "4 Haziran'dan bu yana 415 tank ve bin 300 zırhlı araç kaybettiler. Bunların üçte ikisi yeni Batı yardımlarından oluşuyordu. Ukrayna cephesinde şimdilik ciddi bir değişiklik yok. Ukrayna'daki cephede düşman durduruldu ve her yerde püskürtüldü" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...