Tgrt Haber

Ukrayna'da askerler tahta kalaşnikoflarla sivillere eğitim veriyor

31 Ocak 2022 16:33
Ukrayna'da askerler tahta kalaşnikoflarla sivillere eğitim veriyor
ukrayna,abd,rusya

Ukrayna'nın Polonya sınırı yakınlarındaki Lviv şehrinde Kiev güçlerine, ABD Florida Ulusal Muhafızları'ndan askerler M141 Bunker mühimmatını kullanma eğitimi vermeye başladı.

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim her geçen geün daha yukarı tırmanıyor. Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmasının ardından Ukrayna da sivillere askeri eğitim vermeye başladı. Reuters'ın haberine göre, ABD  Florida Ulusal Muhafızları’ndan askerler, Lviv'de sivillere M141 Bunker mühimmatını kullanma eğitimi vermeye başladı. Silahlar, Washington tarafından askeri yardım sevkiyatının bir parçası olarak yollandı.

Bir diğer yandan ise ABD'nin 2015 yılından beri askeri varlığını sürdürdüğü, ülkenin kuvvetlerine eğitim ve destek sağlamakla görevlendirildiği Ukrayna'da yaklaşık 200 ABD askeri bulunuyor. Bunker buster roket atarları, beton, tuğla ve kum torbası konumlarını parçalamak için tasarlandı ve 1999'dan beri ABD tarafından kullanılıyor.

Ukrayna'da askerler tahta kalaşnikoflarla sivillere eğitim veriyor

Bununla birlikte ABD, Putin'in tanklarını parçalamak için tasarlanmış 300 Javelin tanksavar füzesini Ukrayna'ya yolladı. İngiltere ise daha önce NLAW tanksavar füzelerini Ukrayna'ya göndermişti. İngiliz birlikleri, Kiev'de Ukraynalılara tanksavar füzeleri nasıl kullanacaklarını öğretmişlerdi.

Son olarak ise ABD askerleri, Ukraynalı askerleri eğitirken bir yandan da Ukrayna Ulusal Muhafızları da sivillere silah tutmayı öğretti. Kiev’de yaşayanlar tahtalardan yapılmış kalaşnikovlarla nişan almayı öğrendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...