Tgrt Haber

Ukrayna'da gerilla savaşı start verdi! Rus birliklerine zorlu görev

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İngiliz Telegraph Gazetesi
31 May 2022 15:26 - Güncelleme : 31 May 2022 15:37
Ukrayna'da gerilla savaşı start verdi! Rus birliklerine zorlu görev
Rusya,Ukrayna

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. İstediği başarıyı en kısa sürede elde etmek isteyen Rusya her yolu deniyor. Luhansk bölgesinde tam kontrolü sağlamak isteyen Rusya askerlerine intihar görevi verdi. Batı medyası bunu 'Rus işbirlikçilerine karşı ilk büyük gerilla savaşı' olarak yorumlandı.

24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattıkları işgalde Ukrayna'nın direnişinden dolayı Rusya istediği ilerlemeyi 3 aydır sağlayamadı. Haftalarca süren Kiev kuşatmasına rağmen kenti alamayan Rusya Devlet Başkanı Putin, taktik değiştirerek askerlerini ülkenin doğu ve güneyine yönlendirdi. Donbas bölgesinde zafer hedefleyen Rus birlikleri son olarak Severodonetsk ve Lysychansk'da kuşattı. 

SİEVİERDONETSK HARABEYE DÖNDÜ

Dün Rus ordusunun direnişin son kalesi Severodonetsk'in merkezine kadar ulaştığı açıklanmıştı. Ukraynalı yetkililerse şehirdeki kritik altyapının Rus bombardımanıyla yok edildiğini, Sievierodonetsk'in büyük bir kısmının harabeye döndüğünü ve binaların %90'ının hasar gördüğünü duyurdu. 

RUS ASKERLERİNE İNTİHAR GÖREVİ

Rus birliklerinin Ukrayna'nın elinde kalan son iki şehri ele geçirmek için 'intihar görevi' adı verilen bir göreve gönderildiğini iddia ediliyor. Rusya bu iki şehri de ele geçirerek bölgede kontrol sağlamak istiyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk bölgedeki mücadelenin maksimum yoğunluğa çıktığını belirttiği açıklamasında "En şiddetli çatışmalar Severodonetsk, Bakhmut ve Harkiv yönlerinde gerçekleşiyor” dedi. Kiev kaynakları, mevcut durumda Ukrayna birliklerinin sadece birkaç hafta dayanabileceğini belirtiyor. Rus birlikleri şehri saatte 200 defaya kadar bombalıyor. Ayrıca çatışmalar sokaklara kadar indiği bilgisi geliyor.

Öte yandan çatışmalar nedeni ile sivillerin tahliye edilmesinin mümkün olmadığını açıklanıyor. 

KREMLİN'İN SON ŞANSI

Ukraynalı askeri analist Oleh Zhdanov, Rusya'nın stratejik öneme sahip Siverskiy Donetsk Nehri'nin her iki tarafındaki Sievierodonetsk ve Lysychansk'i hedef almasının topyekûn bir hamlenin parçası olduğunu belirterek "Kremlin artık zaman kaybetmeyi göze alamıyor. Ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeyi genişletmek için son şansını kullanıyor. Çünkü Batı silahlarının Ukrayna'ya gelişi yakın zamanda bunu imkansız hale getirebilir" dedi.

GERİLLA SAVAŞI BAŞLADI

Öte yandan dün Rusya'nın eline geçirdiği Melitopol kentinde büyük bir patlama meydana geldi. Bir rögar kapağının altına gizlenmiş el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehirde güçlü bir patlama meydana geldi, olayda 3 kişi yaralandı. Rusya olayı 'terör saldırısı' olarak yorumlarken Batı medyası 'Rus işbirlikçilerine karşı ilk büyük gerilla savaşı' yorumunda bulundu.

 

Kaynak: İngiliz Telegraph Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...