Tgrt Haber

Ukrayna'da gözaltına alınan vekile Putin ihaneti! Kuleba açıkladı

18 Nisan 2022 14:24 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 14:49
Zelenski, Putin'e yakınlığıyla tanınan ana muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'un gözaltına alındığını açıklamıştı.

Ukrayna'da gözaltına alınan vekil Viktor Medvedçuk'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ihanet ettiği iddiası ülke gündemine damgasını vurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın Medvedçuk'un iadesi için pek de istekli olmadıklarını açıkladı.

Zelenski, Putin'e yakınlığıyla tanınan ana muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'un gözaltına alındığını açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen, Ukraynalı muhalif milletvekili Viktor Medvedçuk, geçtiğimiz günlerde Ukrayna istihbaratı tarafından kaçmaya çalışırken yakalandı ve gözaltına alındı. Rusya tarafında büyük şaşkınlığa neden olan tutuklamada Ukrayna esir değimi teklif etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba,"Başkan Putin'e son derece yakındı. Vladimir Putin'in, Medvedçuk'un kızlarından birinin vaftiz babası olduğu söyleniyor. Bu gerçeğin kendisi her şeyi ortaya koyuyor" diyerek Medvedçuk'un adil bir şekilde yargılanacağını belirtti:

"O bir Ukrayna vatandaşı, biz hukukun üstünlüğüne sahip bir ülke olduğumuz için tüm usul haklarından yararlanacak. Hakkındaki karar, bir yanda hukuki diğer yanda siyasi süreç çerçevesinde belirlenecek. Hiçbir siyasi seçeneği dışlamıyoruz. Ama biz bir hukuk devletiyiz ve her şeyden önce Ukrayna'ya karşı işlediği suçların sorumluluğunu üstlenecek.''

Ukrayna'da gözaltına alınan vekile Putin ihaneti! Kuleba açıkladı

ESİR DEĞİŞİMİ TEKLİFİ

Medvedçuk'un 48 gün saklanmayı başardığını ama sonunda yakalandığını ifade eden Zelenski, "Rusya Federasyonu'na Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve ordumuz da bu olasılığı göz önünde bulundursun" dedi.

RUSYA MEDVEDÇUK'U KADERİNE TERK ETTİ

Kuleba ayrıca, Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov'un, Rusya'nın Medvedçuk'u iade almakla ilgilenmediğini söylediğine dikkat çekti.

Ukrayna'da gözaltına alınan vekile Putin ihaneti! Kuleba açıkladı

EŞİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ

Viktor Medvedçuk'un eşi Oksana Marçenko, "Erdoğan gibi güçlü bir liderin, zayıf bir lider olan Zelenski'yi etkileyebileceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beni duyduğuna ve eşimin Ukrayna Güvenlik Servisi'nin demir parmaklıklarından kurtulması için her şeyi yapacağına eminim" çağrısı yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eşi için yardım istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...