Tgrt Haber

Ukrayna’da kritik gün: İnsani koridor açılıyor

19 Mart 2022 09:45 - Güncelleme : 19 Mart 2022 10:05
Ukrayna’da kritik gün: İnsani koridor açılıyor

Rusya-Ukrayna savaşında 24’üncü gün…. Rusya ordusu tarafından sivillerin de hedef alındığı Ukrayna’nın Luhansk bölgesinde insani koridor bugün açılıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 24'üncü gününde de devam ediyor. Luhansk Valisi bugün sivillerin tahliyesi için insani yardım koridorunun açılacağını açıkladı. Tahliyelerin saat 10'dan itibaren başlaması bekleniyor.

YÜZDE 90'INI ELE GEÇİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığı dün Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki toprakların yüzde 90'ının ele geçirildiğini bildirdi. Mariupol kentinin kuşatıldığını ifade edilirken kentin merkezinde çatışmaların sürdüğünü belirtti.

ZELENSKİ: KONUŞMANIN ZAMANI GELDİ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yeni bir video mesaj yayınladı. Zelenski, Rusya'ya bir kez daha görüşme çağrısında bulundu. Zelenski, devlet başkanlığı binası önünden yayımladığı video mesajında, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelere değinerek "Ukrayna için toprak bütünlüğünü ve adaleti yeniden sağlama zamanı geldi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...