Tgrt Haber

Ukrayna'da kriz büyüyor: Zelenskiy yönetimde de değişiklik istiyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Sputnik
05 Şubat 2024 15:26 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 15:27
Ukrayna'da kriz büyüyor: Zelenskiy yönetimde de değişiklik istiyor
ukrayna,

Ukrayna'da yaşanan genelkurmay krizi belirsizliğini korurken Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, üst düzey yönetimde değişikliğe gitmeyi planladığını söyledi.

Ukrayna'da ordu ve yönetim arasında baş gösteren kriz gün geçtikçe büyüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, sadece orduda değil yönetimde de değişiklikler olması gerektiğini söyledi. Zelenskiy, "Bu kimin Ukrayna'ya liderlik edeceği ile ilgili bir soru. Bir sıfırlamaya ihtiyaç var. Sadece ordu tarafından söz etmiyorum, birkaç eyalet liderinin de değişmesi gerekiyor" dedi. 

Rusya ile mücadelede tek kişinin değişmesinin yeterli olmayacağını söyleyen Zelenskiy'e, Genelkurmay Başkanı Valeri Zalujni sorulduğunda ise "Yenileme derken aklımda sadece tek bir kişiyle sınırlı olmayan, ülkenin gittiği yönü belirleyecek ciddi bir şey var" dedi. 

Ukrayna'da kriz büyüyor: Zelenskiy yönetimde de değişiklik istiyor - 1. Resim

Zelenskiy, "Savaşı kazanmak için hepimiz aynı yönde kürek çekmeliyiz, umudumuzu kaybedemeyiz, doğru ve pozitif enerjiye sahip olmalıyız. Negatiflik evde kalmalı" ifadelerini kullandı. 

UKRAYNA'DA 'GENELKURMAY' KRİZİ

Ukrayna'da Genelkurmay Başkanı Valeri Zalujni'nin görevden alınıp alınmayacağına dair belirsizlik sürerken yerine geçmesi beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırski, geçtiğimiz günlerde cephe hattına ziyaret düzenledi. Sırski, cephe hattındaki ağır çatışmalara dikkat çektiği konuşmasında operasyonel durumun da halen gergin olduğunu söyledi.

Rusya'nın düzenli olarak bölgeye yeni birlikler transfer ettiğini belirten Sırski'nin açıklamaları, Zalujni'nin yerine getirilmesi beklenen isimlerden biri olması nedeniyle dikkat çekti. 

Ukrayna'da kriz büyüyor: Zelenskiy yönetimde de değişiklik istiyor - 2. Resim

GERİLİMİN SEBEBİ 'SEFERBERLİK' İSTEĞİ

Görevden alınması beklenen Zalujni'nin CNN International için yazdığı yazısında, "devlet kurumlarının halk tarafından beğenilmeyen adımlar atmadan Ukrayna ordusunun insan gücünü artıramayacağını" belirtmesi dikkat çeken bir başka noktaydı. Çünkü Zalujni, aralık ayında yeni bir seferberlik yasası çıkarılmasını, 500 bin kişinin daha silah altına alınmasını talep etmişti. Bu talep, Kiev yönetimiyle yaşanan gerilimin temel sebeplerindendi.

Kaynak: Sputnik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...