Tgrt Haber

Ukrayna’da şehir merkezi ve metro istasyonu yakınlarına saldırı: Çok sayıda yaralı var!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 May 2024 21:56 - Güncelleme : 14 May 2024 22:05

Ukrayna’nın Harkiv şehir merkezine ve Peremoha Metro İstasyonu yakınlarına Rus saldırısında 10'dan fazla yaralı olduğu belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ediyor. Harkiv bölgesine düzenlenen saldırılarda yerleşim yerleri hasar gördü. Bugün öğleden sonra Harkiv şehir merkezine ve Peremoha metro istasyonu çevresine üç ayrı Rus saldırısı düzenlendi.

EN AZ 10 YARALI

Saldırılarda en az 10 kişi yaralandı, bir kişinin durumu ise ciddi. Saldırılarda sivil binalar da dahil olmak üzere birçok yapı hasar gördü. Saldırılara anında tepki veren acil müdahale ekipleri, yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı ve ardından hastanelere sevk etti. Bölgede güvenlik güçleri de geniş çaplı bir güvenlik çalışması başlattı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Harkiv için hava savunma sistemlerini görüştüğünü bildirdi.

Ukrayna’da şehir merkezi ve metro istasyonu yakınlarına saldırı: Çok sayıda yaralı var! - 1. Resim

Öte yandan Ukrayna lideri Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Bakan Blinken ile bir araya geldiğini belirtti. Görüşmede cephe hattındaki durumu, Ukrayna ordusuna destek ve savunma işbirliğinin sürdürülmesini ele aldıklarını kaydeden Zelenskiy, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle Harkiv ve Harkiv bölgesi gibi şehirlerimizi ve toplumumuzu korumak için Ukrayna için Patriot hava savunma sistemlerini müzakere ettik. Harkiv bölgesi için 2 Patriot sistemi Rus teröründen hayatları korumak için önemli ölçüde yardımcı olabilir."

Zelenskiy, görüşmede haziranda yapılacak Küresel Barış Zirvesi'ne hazırlıkları da ele aldıklarını kaydederek "ABD Başkan Biden'ın zirveye katılımı ve ABD'nin kurallara dayalı bir dünya düzeninin sürdürülmesindeki rolünün zayıflamaması bizim için önemli." ifadesini kullandı.

ABD halkına, ABD Kongresine, ABD Başkanı Joe Biden'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Zelenskiy, ABD'nin Ukrayna'ya desteklerini sürdürme kararını takdirle karşıladıklarını ve Blinken ile "Ukrayna askerlerinin ellerine silahların geçmesi için açıklanan yardım paketlerinin en kısa sürede nasıl uygulanacağını" ele aldıklarını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...