Tgrt Haber

Sen misin Rusya'ya silah gönderen? Ukrayna'dan İran’a 50 yıllık yaptırım kararı

29 May 2023 19:13 - Güncelleme : 29 May 2023 19:32
Sen misin Rusya'ya silah gönderen? Ukrayna'dan İran’a 50 yıllık yaptırım kararı
İran,Rusya,Ukrayna,Savaş,Yaptırım

İran’ı Rusya’ya silah göndermekle suçlayan Ukrayna'da İran’a 50 yıllık süreyle ekonomik ve diğer yaptırımların uygulanmasını içeren karar ilişkin karar onayladı.

Vladimir Putin'in saldırı emriyle başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. İki tarafında sayısız kayıplar verdiği savaşta Ukrayna, İran'ı Rusya'ya silah göndermekle suçluyordu. Volodimir Zelenskiy, İran’a ekonomik ve diğer yaptırımların uygulanmasına ilişkin karar taslağını parlamentoya sunmuştu. Bugün parlamentoya sunulan taslak karara bağlandı. 

Parlamentonun internet sitesinde yapılan açıklamada, parlamentodaki oturumda 10 yasa, 3 yasa tasarısı ve 5 kararın kabul edildiği belirtildi. Açıklamada, onaylanan kararlar arasında İran’a yönelik yaptırımların uygulanmasını öngören kararın da yer aldığı aktarıldı.

İRAN İLE TİCARET TAMAMEN DURACAK!

Karar taslağına göre, İran’a yaptırımlar 50 yıllık süreyle uygulanırken, kısıtlayıcı önlemler arasında İran ile ticari operasyonların tamamen yasaklanması, İran’ın Ukrayna toprakları üzerinden kaynak geçişinin, uçuşlarının ve taşımacılığının durdurulması yer alıyor.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...