Tgrt Haber

Ukrayna'dan iyi haber! 7 bölgede insani koridor kuruluyor

02 Nisan 2022 13:35 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 13:51
Ukrayna'dan iyi haber! 7 bölgede insani koridor kuruluyor

Rusya-Ukrayna savaşı 38. gününde de devam ediyor. Bini aşkın sivilin hayatını kaybettiği Ukrayna’da tahliye için 7 bölgede insani koridor kuruluyor.

Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Pek çok noktada siviller bombardıman altında. Ukrayna'nın kuşatma altındaki bölgelerinden sivilleri tahliyesi için yedi insani koridorun kurulması planlanıyor. Öte yandan Rus birlikleri bazı bölgelerden çekilirken barışı tesis etmek için diplomatik çabalar da sürüyor. Dün Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinde heyetler çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

 RUS ORDUSU 17 BİN 800 ASKER KAYBETTİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-2 Nisan dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı. Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 17 bin 800 asker öldürüldü, Ruslara ait 143 uçak, 134 helikopter, 631 tank, 1776 zırhlı araç, 317 top, 100 roketatar sistemi ve 54 hava savunma sistemi imha edildi. Rus güçleri 1236 araç, 7 gemi ve hafif sürat teknesi, 76 yakıt aracı ve 87 insansız hava aracını da kaybetti.

MAYIN DÖŞÜYORLAR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski son yaptığı açıklamada, Rusya'nın ülkenin doğusuna yeni saldırılar düzenlemeye hazırlandığını açıkladı. Zelenski ayrıca, tahliyeler konusunda Türkiye ile görüştüklerini söyledi. Rus güçlerinin çekildikleri yerlere mayın yerleştirdiğini belirten Zelenski, bu bölgelerde hayatın yeniden normale dönmesinin henüz imkansız olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...