Tgrt Haber

Ukrayna'dan Kırım atağı: Ordular yakında ilhak bölgesine girecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Financial Times
31 Temmuz 2023 09:23 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 09:56
Ukrayna'dan Kırım atağı: Ordular yakında ilhak bölgesine girecek
rusya,kırım,ukrayna,kuzey kore

Ukrayna'nın Rus güçlerine karşı Kuzey Kore yapımı füzeler kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca Ukrayna askeri istihbarat servisinin başındaki Kirilo Budanov, ordularının yakında Kırım'a gireceğini öne sürdü.

Ukrayna'nın Rusya'nın kontrolündeki Bahmut'a düzenlediği saldırıda Kuzey Kore üretimi füzeler kullandığı ortaya çıktı. Financial Times, füzelerin Sovyet döneminden kalma Grad füze rampalarıyla fırlatıldığını yazdı ve muhabirinin füzelerin üzerindeki işaretleri inceleme fırsatı bulduğunu belirtti. Üzerindeki işaretlerin, füzelerin 1980'ler ve 90'larda Kuzey Kore'de üretildiğini gösterdiği bildirildi.

Gazeteye konuşan Ukraynalılar füzelerin 'çok güvenilmez' olduğunu ve bazen 'çılgınca şeyler' yapabildiğini ancak mühimmat eksikliği nedeniyle ellerindeki her füzeyi kullandıklarını söyledi.

FÜZELERİ DOST ÜLKE ELE GEÇİRDİ

Ukrayna askerleri füzelerin 'dost bir ülke' tarafından bir gemiden ele geçirildiğini ve Ukrayna'ya teslim edildiğini öne sürdü. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda danışman olarak görev yapan Yuri Sak ise füzelerin Rus mevzilerinden ele geçirilmiş olabileceğini söyledi.

''ORDULAR YAKINDA KIRIM'A GİRECEK''

Ukrayna askeri istihbarat servisinin başındaki Kirilo Budanov, kendi ülkesinin medyasına verdiği röportajda ordularının yakında Kırım'a gireceğini öne sürdü. Budanov konuyla ilgili belirli bir tarih aralığı ve ek detay vermedi.

2014'te Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ın Kiev için önemli savaş hedeflerinden biri olduğu biliniyor. Ancak Ukrayna'nın karşı taarruz harekatında sınırlı kazanımlar elde ettiği bir dönemde Budanov'dan gelen açıklamalar "iyimser" olarak değerlendirilebilir.

Budanov son olarak Eylül 2022'de yaptığı açıklamada da, Ukrayna'nın 2023 baharında Kırım'a döneceğini iddia etmişti.

Kaynak: Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...