Tgrt Haber

Ukrayna’dan Rusya’ya büyük darbe! Tam 12’den vurdu

02 May 2022 16:06 - Güncelleme : 02 May 2022 16:38
Ukrayna’dan Rusya’ya büyük darbe! Tam 12’den vurdu

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatı devam ederken Kiev'den gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi. Ukrayna, Rusya'nın İzyum komuta merkezini vurduğunu açıkladı. Bölgede bulunan Rus ordusunun bir numarası ile ilgili ise çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş tüm hızıyla devam ediyor. Savaşın ilk günlerinden itibaren Kiev'i hedef alan ancak kenti düşüremeyen Rusya hedefini doğuya çevirdi. Onlarca komutanını, askerini, yüzlerce askeri teçhizatını kaybeden Rusya’nın Devlet Başkanı Putin çareyi Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'u bölgeye göndermekte bulmuştu.

Savaşı ileri cephedeki İzyum'daki karargahtan yöneten Gerasimov, Ukrayna saldırısının hedefi oldu. Karargaha düzenlenen saldırıda 200'ün üzerinde asker öldürüldü, Gerasimov ise yaralandı. Bazı kaynaklar Gerasimov'un bacağında şarapnel yaraları bulunduğu ve tedavi için Rusya'ya götürüldüğü bilgisi paylaştı.

ÖLEN RUS ASKERLERİNİN SAYISI BİLİNMİYOR

Rusya'nın savaştaki asker kaybı ile ilgili pek çok farklı rakam telafuz ediliyor. Moskova ise konu ile ilgili ilk ve son resmi açıklamasını 2 Mart'ta yapmıştı. Rusya’ya göre en az 317 Rus subayın çatışmalarda öldü. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun kayıplarına ilişkin sık sık açıklama yapıyor. Son açıklamaya göre Rus ordusu, toplamda 23 bin 800 asker kaybetti. Açıklamada Rusya'nın 194 uçak, 155 helikopter, 1048 tank, 2 bin 519 zırhlı araç, 459 top, 152 roketatar sistemi ve 80 hava savunma sisteminin imha edildiği kaydedildi. 

Rusya benzer bir askeri kriz ile Afganistan'ı işgal ettiğinde karşılaşmıştı. Bölgeye Sovyet askerleri ilk olarak 24 Aralık 1979'da Sovyet lideri Leonid Brejnev'in emriyle gönderilmiş, 10 yıl süren savaşta 15 bine yakın Sovyet askeri hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...