Tgrt Haber

Ukraynalı Komutandan Papa'ya açık açık mektup: “Mariupol yeryüzündeki cehennemdir

18 Nisan 2022 16:55 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 17:25
Ukraynalı Komutandan Papa'ya açık açık mektup: “Mariupol yeryüzündeki cehennemdir

Ukraynalı Deniz Kuvvetleri Komutanı, Papa Francis'e açık bir mektup gönderdi. “Mariupol yeryüzündeki cehennemdir" denilen mektupta Putin’i işaret ederek insanları bu şeytanın elinden kurtarmasını istedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından en ağır darbeyi alan ve kuşatma altında olan Mariupol kentindeki Ukrayna Deniz Birliği Komutanı, Papa Francis'e yoğun bombardıman altında kalan insanları kurtarmasını isteyen bir mektup yazdı. 36. Ayrı Deniz Tugayı Komutanı Tümgeneral Serhii Volyna, mektupta, "Dünyaya yönelik çağrılarınızı görmedim ve son açıklamalarınızın tamamını okumadım. 50 günden fazla tam bir kuşatmadayım ve tek vaktim düşman tarafından kuşatılmış bir şehrin her bir metresi için savaşmak."

İLAÇ, SU VE YİYECEK YOK

Volyna, sürekli top ve roket atışlarına, su, yiyecek ve ilaç eksikliğine rağmen "sonuna kadar savaşmaya" hazır olduğunu belirterek, "Muhtemelen hayatınızda çok şey görmüşsünüzdür. Ama eminim ki hiç görmediniz. Mariupol'da neler oluyor? Çünkü dünyadaki cehennem. Burada her gün gördüğüm tüm dehşetleri anlatacak çok az zamanım var. Fabrikada [Azovstal], çocuklu ve bebekli kadınlar sığınaklarda yaşıyor. Açlık ve soğukta. Her gün düşmanın hava kuvvetleri tarafından hedef alınıyor. Yaralılar her gün ölüyor çünkü ilaç yok, su yok, yiyecek yok."

Ukraynalı Komutandan Papa'ya açık açık mektup: “Mariupol yeryüzündeki cehennemdir

BU ŞEYTAN’DAN KURTARIN

Subay, Mart ayında siviller için barınak olarak kullanılırken bir Rus saldırısının isabet ettiği Mariupol'daki drama tiyatrosuna atıfta bulunarak "Dua etmenin yeterli olmadığı zaman geldi" dedi. "Onları kurtarmaya yardım edin. Drama tiyatrosunun bombalanmasından sonra kimse Rus işgalcilere inanmıyor. Dünyaya gerçeği getirin, insanları tahliye edin ve tüm canlıları yakmak isteyen Şeytan'ın elinden hayatlarını kurtarın" ifadeleri yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...