Tgrt Haber

Üniversiteye bağışlanan kadavralardan çaldılar insandan deri ürünü yapıp sattılar!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: USA Today
15 Haziran 2023 10:02 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 14:09
Üniversiteye bağışlanan kadavralardan çaldılar insandan deri ürünü yapıp sattılar!
üniversite,kadavra,tıp

Harvard Tıp Fakültesi'ndeki skandal olay gün yüzüne çıktı, duyanların kanı dondu. Fakültedeki morgun müdürü ve eşi dahil 5 kişi, kadavralardan organlar çalıp sattı. Satılan organların ne yapıldığı ise tüyleri diken diken etti. 

ABD Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde skandal olay... Morg müdürü, eşi ve 5 kişi daha bağılşanan kadavraları parça parça sattılar. Morg müdürü Cedric Lodge ve eşinin de aralarında olduğu ekip, kafa, beyin, deri ve kemikleri internet üzerinden satışa sundular. Bu kişiler hakkında dava açılırken iddianamede 3 yıl internet üzerinden bu satışı yaptıkları belirtildi.

Lodge ve eşi, kadavra parçalarını 2018-2021 yılları arasında internetten satarak binlerce dolar kazandılar. Hatta morg müdürü Lodge'nin dışarıdan insanların morga girip, almak istedikleri kadavraları seçmesine izin verdiği de ortaya çıktı.

KADAVRALARI SATTILAR, İNSAN DERİSİYLE ÜRETİM YAPTILAR

Cedric Lodge'nin sattığı kadavraların parçalanıp satılmasının ardından alıcıların deri ürün yapıp sattıkları iddia edildi. USA Today'in haberine göre, Harvard Üniversite Tıp Fakültesi'ndeki öğrencilerin üzerinde çalışması için bağışlanan kadavralar, yakılıyor ardından sahibinin yakınlarına teslim ediliyor veya üniversitenin mezarlığına gömülüyor.

Üniversiteye bağışlanan kadavralardan çaldılar insandan deri ürünü yapıp sattılar!

Davayla ilgili savcılıktan yapılan açıklamada ''Bazı suçlar kavrayışımızı aşıyor. Kadavra çalıp satmak insani değerlere darbedir'' denildi.

Kaynak: USA Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...