Tgrt Haber

Ünlü tarihçiden ilginç iddia: İnsan beyni hack'lenebilir

31 Ekim 2021 12:01
Ünlü tarihçiden ilginç iddia: İnsan beyni hack'lenebilir
beyin,yapay zeka,yazar,tarihçi

Sapiens kitabının yazarı Yuval Harari, yapay zekanın insan beynini hack'leyebileceğini iddia ederek herkesi şaşırttı. Harari, bu iddiası doğrultusunda bir de acil çağrıda bulundu.

Dünya genelinde en çok satan kitaplardan biri olan Sapiens'in yazarı olan ünlü tarihçi Yuval Harari, yapay zekanın gelecekte insan beynini hack'leyebileceğini öne sürdü. Ülkelere çağrıda bulunan Harari, ''Verileriniz Kaliforniya'ya mı gidiyor yoksa Shenzhen'e, Şanghay'a ve Pekin'e mi gidiyor?'' diye sordu. Ünlü tarihçi, yapay zekayı ve veri toplamayı düzenleyerek bu olasılığın gerçekleşmemesi için ülkelerin birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

Dünyayı iki senedir etkisi altına alan Covid-19 salgınının bir sonraki adımının insanlara tıbbi verilerin alınmasını kolaylaştırdığını ve iddiasının da daha olası hale getirdiğini belirtti.

Ünlü tarihçiden ilginç iddia: İnsan beyni hack'lenebilir

''EN ÇOK VERİYİ TOPLAYAN DÜNYAYI KONTROL EDER''

Harari, ilginç iddiasını öne sürdüğü açıklamasında yüz, parmak izi hatta DNA gibi biyometrik verilerin önümüzdeki yıllarda şirketler ya da devletler tarafından toplanabileceğini öne sürdü. CNN International'dan Anderson Cooper'a konuşan tarihçi, şunları açıklamalarında şu ifadeleri de kullandı:

'Algoritma bize hangi filmi izleyip hangi ürünü almamız gerektiğini söylüyor. Sonunda 10, 20 veya 30 yıl içinde bu tür algoritmalar size üniversitede ne okuyacağınızı, nerede çalışacağınızı, kiminle evleneceğinizi ve hatta kime oy vereceğinizi de söyleyebilir.'

Harari, en çok veriyi kontrol eden ülke ve şirketlerin gelecekte dünyayı kontrol edeceğini savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...