Tgrt Haber

Üst düzey istihbaratçı 60 kilo uyuşturucu ile yakalanıp tutuklandı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Gazeta Sot
11 Ocak 2023 14:49 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 15:12
Üst düzey istihbaratçı 60 kilo uyuşturucu ile yakalanıp tutuklandı
Uyuşturucu

Arnavutluk'ta üst düzey istihbarat yöneticilerinden biri 60 kilo uyuşturucuyla yakalanmasının ardından tutuklandı. 

Arnavutluk'ta istihbarat yöneticilerinden 28 yaşındaki Erisa Fero, aracında yaklaşık 60 kilogram uyuşturucu bulunmasının ardından gözaltına alındı. Arnavutluk Devlet İstihbarat Teşkilatında (AKSH) bilişim teknolojileri direktörlüğü yapan Fero, yasadışı madde kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. 29 Aralık günü polis memurlarının Arnavutluk ve Kuzey Makedonya sınırında Fero'nun aracında yaptığı aramada ortaya çıktı. Polisler, yetkilinin aracında 58 kilogram esrar buldu.

Aralarında Fero'nun da bulunduğu 4 kişinin yanı sıra ortağı olduğuna inanılan Likmend Basha ve iki reşit olmayan kişi de tutuklandı. Arnavut gazetesi Gazeta Sot, Fero'nun memurlara 'aracı arama haklarının olmadığını' söylediğini belirtildi. Fero'nun uyuşturucu kaçırmak için bir süredir yetkili kimliğini kullandığı belirtiliyor. İstihbarat teşkilatı, olaydan sonra Fero'nun kurumla ilişiğini kestiğini bildirdi.

SEÇİM SKANDALINA DA KARIŞMIŞTI

22 Aralık 2021 seçimlerinde Fero, diğer 21 gözetmenle birlikte Merkez Seçim Komisyonu'na (MSK) yasadışı olduğu gerekçesiyle şikayet edilmişti. Fero, seçim bölgelerinden birinde oy sayım komitesi üyesiydi. Ancak katıldığı komisyonda oylar tahrif edilmiş ve yetkili komisyon, savcılığa Fero'nun da aralarında bulunduğu 21 gözetmen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Fero, 25 Nisan 2021 seçimlerinin manipüle edilmesinde parmağı olmasının yanı sıra farklı partilerin adaylarına lehte oy çıkarmak veya eklemekle suçlanıyor.

Kaynak: Gazeta Sot
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...