Tgrt Haber

Venezuela'dan cadde jesti: 'Türkiye Cumhuriyeti' ismi verildi

21 May 2023 10:23 - Güncelleme : 21 May 2023 11:00
Venezuela,Cadde

Venezuela'nın başkenti Karakas'taki sembol caddelerden birine iki ülke arasındaki kardeşliğe jest olarak "Türkiye Cumhuriyeti Caddesi" adı verildi.

Güney Amerika'nın kuzey ucundaki ülkelerden biri olan Venezuela'dan Türkiye'ye hoş bir jest geldi. İki ülkenin dostluğu ve iş birliği şerefine ülkenin başkenti Karakas'taki, tarihi açıdan önemli bir caddeye "Türkiye Cumhuriyeti" ismi verildi. 

Venezuela'dan cadde jesti: 'Türkiye Cumhuriyeti' ismi verildi

Caddenin açılışına, Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Naci Aydan Karamanoğlu ile Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Karakas Belediye Başkanı Carmen Melendez, Venezuela'da yaşayan Türk vatandaşları ve çok sayıda temsilci katıldı.

Dışişleri Bakanı Gil, Twitter hesabından açılışın fotoğraflarını paylaşarak, "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, halkımızı birleştiren kardeşliğe jest olarak Sayın Büyükelçi Aydan Karamanoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Caddesi'nin açılışına iştirak ettik." ifadesini kullandı.

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ DE AÇILACAK

Karakas Belediye Başkanı Melendez de Twitter'dan, "Karakas'ın merkezinde Sayın Karamanoğlu ve Dışişleri Bakanı Gil ile Türkiye Cumhuriyeti Caddesi'nin açılışını yaparak iki ülke tarihine yeni bir sayfa yazdık" değerlendirmesinde bulundu. 

https://twitter.com/gestionperfecta/status/1659915184834506755

Türkiye'nin Karakas Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da Bolivar Meydanı'na açılan caddelerden birinin adının "Türkiye Cumhuriyeti Caddesi" olarak değiştirilmesi kararının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Venezuela'dan cadde jesti: 'Türkiye Cumhuriyeti' ismi verildi

Törenin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelmesine değinilen açıklamada, Türkiye ile Venezuela arasındaki iş birliğinin sürdürüleceği ve yakında Karakas'ta Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açılacağı ifade edildi.

Diğer yandan Venezuela medyasında çıkan haberlerde açılışa geniş yer verilerek, iki ülke arasındaki stratejik bağlar ve kardeşlik bağı vurgulandı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...