Tgrt Haber

Video oyun oynayan balıklar sahiplerinin kredi kartından harcama yaptılar

24 Ocak 2023 09:51 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 10:49
balık,video,oyun,kredi kartı

Japon YouTuber Mutekimaru Channel, balıklarının video oyun oynadığı anları Twitch'te yayımlarken oyun çökünce balıklar, kredi kartından harcamalar yaptılar.

Japon YouTuber, kurduğu sistemle balıklarına video oyunu oynatmayı başardı hatta sadece bir değil birkaç oyun birden oynatan YouTuber Mutekimaru Channel'i balıkları zarara soktu. Balıklarının oyun oynadığı anları Twitch'te yayımlayan Channel, hareket yakalama özelliğini kullanarak geliştirdiği programla, balıkların yüzerken oyunlara komut verebildiği, basabildiği sistem geliştirdi. 

Youtuber Mutekimaru, balıklara bu sistemle Crystal, LeafGreen ve Sapphire gibi Nintendo platformlarında oynanabilen Pokémon oyunlarında 20 bin saat harcarken bu anlar yayımlandı. Balıkları, geçtiğimiz günlerde Pokemon Violet adlı oyunu oynarken ise bir arıza meydana geldi. Hata nedeniyle oyun kapansa da balıklar hareket ettikçe tuşlara basmaya devam ettiler.

BALIKLAR PROFİL İKONLARI SATIN ALDI

Balıklar bu şekilde önce kullanıcı adını değiştirdi ardından Nintendo'nun dükkanına girdi. Bir noktada YouTuber'ın kredi kartı bilgilerini ekrana yansıttı. Bu esnada YouTuber'ın kredi kartından Nintendo cüzdanına 500 yen (yaklaşık 75 TL) eklendi. Balıklar parayla satılan profil ikonlarına da ödeme yaptıktan sonra konsolu kapattı.

Mutekimaru, Nintendo'yla temasa geçtiğini ve "balıkların hatası sonucuna satın alınan ürünlerin" iadesini istediğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...