Tgrt Haber

Vladimir Putin'den Kim Jong-Un’a araba jesti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Şubat 2024 09:47 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 09:57
Vladimir Putin'den Kim Jong-Un’a araba jesti
Vladimir Putin,Rusya,Kuzey Kore

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’a otomobil jesti geldi. Putin, Kim'e Rusya'da üretilen bir otomobil hediye etti.

Rusya, Kuzey Kore ile ilişkilerini geliştirmek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a Rusya'da üretilen bir otomobil hediye etti.

Resmi Kuzey Kore basınında aktarılan bilgilere göre; Putin'in hediye ettiği araba, 18 Şubat Pazar günü Kore İşçi Partisi (WPK) Merkez Komitesi Başkanı Pak Jong Chon ile Kim Jong-un’un kız kardeşi ve WPK Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong tarafından teslim alındığı aktarıldı.

'İYİ NİYETİN AÇIK BİR GÖSTERGESİ'

Putin'in jestinden mutluluk duyduklarını belirten Kim Yo Jong, hediyenin Kuzey Kore ve Rusya liderlerinin arasındaki özel kişisel ilişkilerin ve iyi niyetin açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Kim Yo Jong ayrıca, Kim Jong-un’un teşekkürlerini Rus heyet aracılığıyla Putin'e iletti.

Vladimir Putin'den Kim Jong-Un’a araba jesti - 1. Resim

ÜST DÜZEY TEMASLAR DEVAM EDİYOR

Son dönemde yapılan karşılıklı üst düzey diplomatik ziyaretlerle birlikte, Kuzey Kore ve Rusya arasındaki ilişkilerde yeni bir ivme görülmüştür. Temmuz ayında gerçekleşen bu ziyarette, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki heyet, Kore Savaşı'nın sona erişinin kutlandığı "Zafer Günü" vesilesiyle Kuzey Kore'ye gitmiştir. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Şoygu'yu kabul ederek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilettiği el yazması mektubu aldı. Görüşmede, milli savunma ve güvenlik alanındaki ikili konular ile bölgesel ve uluslararası güvenlik meseleleri ele alındı.

Vladimir Putin'den Kim Jong-Un’a araba jesti - 2. Resim

ASKERİ MÜHİMMAT İDDİASI

Eylül ayında Kim, Rusya'ya ziyareti sırasında Putin ile ikili bir zirve düzenlendi. Liderler, stratejik iş birliğini geliştirme konusunda anlaşmaya vardılar ve bu çerçevede, Moskova'nın Pyongyang'a uydu ve nükleer denizaltı göndermesiyle Kuzey Kore'nin de Rusya'ya top mermileri ve tanksavar füzeleri sağlama planını ele aldıkları iddia edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...