Tgrt Haber

Wagner neden geri çekildi? Putin ile anlaşmada ‘altın’ detayı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
24 Haziran 2023 22:29 - Güncelleme : 24 Haziran 2023 22:31
Rusya,Wagner,Putin,altın

Belarus’un araya girmesiyle Rusya ile Wagner arasındaki kriz çözüldü. Moskova’ya ilerleyen Wagner birlikleri Vladimir Putin ile anlaştıktan sonra geri döndü. Peki Wagner neden geri çekildi? Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe TGRT Haber’e değerlendirdi.

Rusya iç savaş krizinden son anda geri döndü. Wagner grubu Belarus’a kulak vererek Moskova’ya ilerleyişini durdurdu. Vladimir Putin ile Wagner lideri Prigojin'in anlaştığı belirtildi. Peki Wagner neden geri çekildi? Vladimir Putin ne vaat etti? TGRT Haber’de Wagner’in geri çekilmesi değerlendirildi.

ALTIN MADENİ DETAYI

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe TGRT Haber’de Wagner ile ilgili şunları söyledi:

Öncelikle bu Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanının değişimi konusunda kısa vadede böyle bir söz aldığını düşünmüyorum. Bu Putin’in paralı askerlere taviz vermesi anlamına gelir. Bunun bakanların üzeri aşılarak belki para konusunda belki yoğunlaşma konusunda anlaşma olabilir. Wagner’in Afrika’daki altın madenlerini kontrol ettiğini biliyoruz. Belki Wagner lideri Ukrayna Savaşı'ndan uzaklaştırılabilir. Direk Afrika altın madenlerinin başına gönderilebilir. Bu anlaşma biraz paraya bakıyor ya da başka yerde görevlendirmeye bakıyor.

Bu iki bakanın istifa etmesi yönünde bir söz almış olabilir Wagner… Bu iki ismin şu an görevden alınması sıcağı sıcağına görevden alınması taviz anlamına gelir. 50.000 kişilik ekipten bahsediliyor çok sevilen bir grup. Benim aklıma şu da takıldı Genelkurmay Başkanı ya da Savunma Bakanı Wagner ile olan politikaları geliştirirken acaba bunun Putin’in haberi olmadan yapmış olabilir mi böyle bir şey imkansız aslında…

Wagner neden geri çekildi? Putin ile anlaşmada ‘altın’ detayı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...