Tgrt Haber

WhatsApp mesajları bir genci idama birini ömür boyu hapse götürdü

10 Mart 2024 09:16 - Güncelleme : 10 Mart 2024 09:28
WhatsApp mesajları bir genci idama birini ömür boyu hapse götürdü
Pakistan, Dini Hakaret, Whatsapp

Pakistan'da 22 yaşındaki öğrenciyi WhatsApp mesajları idama, 17 yaşındaki bir çocuğu ise ömür boyu hapse götürdü. 

Pakistan'ın Pencap eyaletinde mahkeme, iki öğrencinin WhatsApp mesajlarında Müslümanların dini duygularını rencide etmek amacıyla dine hakaret içeren resim ve videolar tespit edilmesi üzerine en ağır cezaları verdi. 22 yaşındaki genç, idama mahkum edildi, 17 yaşındaki genç ise ömür boyu hapse çarptırıldı. 

Pakistan'da dine hakaret ölümle cezalandırılırken bazıları henüz davaları bile görülmeden linç edilerek öldürülebiliyorlar. Bu davada şikayetin 2022 yılında Pakistan Federal Soruşturma Ajansı'nın (FIA) siber suçlar birimi tarafından incelendiği belirtildi.

Yargıçlar tarafından verilen kararda, 22 yaşındaki sanığın Hazreti Muhammed Peygamber ve eşleri hakkında aşağılayıcı sözler içeren fotoğraf ve videolar hazırladığı gerekçesiyle idama mahkum edildiğini açıkladı. Mesajların gönderildiği sanığa ise bu materyalleri paylaştığı için ömür boyu hapis cezası verildi. 

REŞİT OLMADIĞI İÇİN İDAMDAN KURTULDU

Kimliği açıklanmayan idam mahkumunun babası BBC'ye yaptığı açıklamada, Lahor Yüksek Mahkemesi'nde temyiz başvurusunda bulunacağını söyledi. Mahkeme, diğer öğrencinin reşit olmadığı için ölüm cezası yerine ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...