Tgrt Haber

Yaşlı adam eksi 200 santigratta saklandı! Bir şirket ilk müşterisini dondurdu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
26 May 2024 15:03 - Güncelleme : 26 May 2024 15:21
Yaşlı adam eksi 200 santigratta saklandı! Bir şirket ilk müşterisini dondurdu

Avustralya merkezli bir şirket, ilk müşterisini dondurdu. Seneler sonra yeniden hayata dönme umudu olan bir kişi eksi 200 santigrat derecede saklanıyor. 

Avustralya'da bulunan Southern Cryonics şirketi, 80'li yaşlarındaki bir adamı başarılı bir şekilde dondurduklarını açıkladı. Şirketin sahibi Philip Rhoades, işlemin çok stresli olduğunu, farklı günlerde yapılması gereken bir dizi prosedür olduğunu, düzgün hazırlanılmaması durumunda bir sürü terslik olabileceğini söyledi. 

12 Mayıs'ta hayatını kaybeden fakat ismi açıklanmayan 80'li yaşlardaki adama 'dondurma' işleminin yapıldığı açıklanırken sürecin ölümün hemen ardından başladığı belirtildi. 

Yaşlı adam eksi 200 santigratta saklandı! Bir şirket ilk müşterisini dondurdu - 1. Resim

Yaşlı adamın cansız bedeni, hastanenin soğuk odasına taşındı, buzla paketlendi ve Cenaze İşleri Müdürlüğü'ne bu şekilde götürüldü. Uzmanlar, yaşlı adamın cansız bedenindeki hücreleri korumak için bir sıvı pompaladılar. Ardından kuru buzla kaplandı ve eksi 80 santigrat dereceye kondu. 

EKSİ 200 SANTİGRATTA SAKLANDI

Bu işlemlerin ardından adamın cansız bedeni, Southern Cryonics'in Holbrook tesisine getirildi ve vakum saklama bölmesi görevi gören özel bir tanka yerleştirilmeden önce sıcaklığı eksi 200 santigrat dereceye kadar düşürüldü.

Ertesi gün Southern Cryonics'in Holbrook tesisine getirildi ve vakum saklama bölmesi görevi gören özel bir tanka yerleştirilmeden önce sıcaklığı eksi 200 santigrat dereceye kadar düşürüldü.

Yaşlı adam eksi 200 santigratta saklandı! Bir şirket ilk müşterisini dondurdu - 2. Resim

TEKRAR HAYATA DÖNME İHTİMALİNİN BEDELİ 3,6 MİLYON TL

ABC News'in haberine göre bu 10 saatlik süreç, kişinin hayata döndürülme şansını garantilemek için gerçekleştiriliyor...

Southern Cryonics, bu işlem için ilk müşterisinden yaklaşık 170.000 Avustralya Doları (3,6 milyon TL) aldı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...