Tgrt Haber

Yeni bir domuz gribi varyantının insandaki ilk vakası İngiltere'de görüldü

28 Kasım 2023 12:25 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 12:42
Yeni bir domuz gribi varyantının insandaki ilk vakası İngiltere'de görüldü
ingiltere,hastalık,

İngiltere'de yeni bir domuz gribi varyantının ilk vakası tespit edildi. Hasta olan kişi iyileşme gösterdi fakat enfeksiyonun nereden geldiği henüz bulunamadı.

İngiltere yeni bir domuz gribi varyantının ülkedeki ilk vakasının tespit edildiğini açıkladı. Rutin bir tarama testi sırasında tespit edilen A (H1N2) enfeksiyonunun insandaki ilk vaka olmasına dikkat çekildi. İngiltere Sağlık Güvenlik Kurumu (UKHSA) tespit edilen vakada, solunum zorluğu belirtilerine bağlı orta şiddette hastalık görüldüğünü açıkladı. Hastanın tamamıyla iyileştiği de duyuruldu.

Hasta olan kişinin enfeksiyonu nereden kaptığı tespit edilemedi. Ayrıca insan sağlığına yönelik bir tehdit oluşturup oluşturmadığı incelenecek.

SON 20 YILDA 50 VAKAYA RASTLANDI

İngiltere Sağlık Bakanı Victoria Atkins, vakanın tespit edilmesinin önemli olduğunu, UKHSA'ya görevini yapma noktasında güvenilmesi gerektiğini söyledi. Domuz gribinin bu varyantı daha önce de çok nadir olsa da insanlara bulaştı. Son 20 yılda dünya genelinde 50 vakaya rastlandı.

Yetkililer, İngiltere'de tespit edilen vakanın küresel ölçekte görülen domuz gribi vakalarından daha farklı olduğunu, İngiltere'de domuzlarda görülen belirtilerle benzerlik gösterdiğini açıklıyor.

UKHSA, vakanın görüldüğü Kuzey Yorkshire bölgesinde aile doktorlarındaki ve hastanelerdeki taramaları artırmayı planladıkları bildirdi. UKHSHA yetkilisi Meera Chand "Hızla vakanın yakın temaslılarını bulmaya ve potansiyel bir yayılmayı engellemeye çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan ağustos ayında ABD'de de bir vaka görülmüştü.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...