Tgrt Haber

Yeni Kaledonya'daki şiddet olaylarına Macron'dan 'olağanüstü hal' çözümü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 May 2024 16:30 - Güncelleme : 15 May 2024 16:43
Yeni Kaledonya'daki şiddet olaylarına Macron'dan 'olağanüstü hal' çözümü

Yeni Kaledonya'da artan şiddet olaylarının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 'olağanüstü hal' ilan edilmesini istedi.

Fransa'nın Hint-Pasifik'teki özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da son günlerde şiddet olayları arttı. Dünden bu yana 3 kişi hayatını kaybetti, 1 jandarma yaralandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bölgedeki olaylara ilişkin Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi ile Elysee Sarayı'nda toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Macron, Ada'daki şiddet olaylarını kontrol altına almaya çalışan güvenlik güçlerini gösterdikleri çabadan dolayı takdir etti, dayanışma mesajı verdi.

Yeni Kaledonya'daki şiddet olaylarına Macron'dan 'olağanüstü hal' çözümü - 1. Resim

MACRON OLAĞANÜSTÜ HAL İSTEDİ

Yeni Kaledonya'da olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin kararın, 16.30'da toplanacak Bakanlar Kurulunda görüşülmesini isteyen Macron ayrıca, hükümete Ada'nın siyasi temsilcilerini diyalog için Paris'e çağırması talimatı verdi.

YENİ KALEDONYA'DA NE OLDU?

Yeni Kaledonya'da bağımsızlık yanlıları seçimlerdeki etkilerini azaltacağı için Fransız hükümetinin anayasal reform girişimine karşı çıkıyor.

Yeni Kaledonya'daki şiddet olaylarına Macron'dan 'olağanüstü hal' çözümü - 2. Resim

Ada'da son 2 gündür artan şiddet olaylarında yaklaşık 200 iş yeri ve 50'den fazla araç ateşe verildi. 130 kişinin gözaltına alındığı ve 60'tan fazla güvenlik görevlisinin yaralandığı olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...