Tgrt Haber

Yulaf lapalı reçelli ilginç eylem: Gıda bir insan hakkıdır

04 Mart 2024 09:22 - Güncelleme : 04 Mart 2024 09:39
protesto,iskoçya

İskoçya'nın Glasgow şehrinde ilginç bir protesto gerçekleştirildi. İki kadın, Kraliçe Victoria büstünün üzerine yulaf lapası ve reçel döktü. Bununla da kalmayan eylemde büstün üzerine bir de küfür yazıldı.

Glasgow'daki Kelvingrove Sanat Galerisi ve Müzesi'ndeki Kraliçe Victoria büstü, ilginç bir eylemin mağduru haline geldi. This Is Rigged grubundan 30 yaşındaki Sorcha Ni Mhairtin ve 23 yaşındaki Hannah Taylor, Viktoriya dönemine geri dönmeyi reddettiklerini söyleyerek büste yulaf lapası ve reçel sürdüler. Ardından da küfür yazıp, kendilerini büste yapıştırdılar. 

Glasgow'da İrlandalı bir aktivist ve toplumsal gıda çalışanı olan Ni Mhairtin, "Viktorya dönemine geri sürüklenmeyi reddediyoruz. İskorbüt ve raşitizm gibi açlıktan kaynaklanan hastalıklar artıyor. Özgürlük kahvaltı ile başlar ve eğer bunu anlayamıyorsanız, bunu yüzünüze vuracağız. Gıda bir insan hakkıdır ve biz altında acı çektiğimiz çürümüş sistemlere sesleniyoruz" dedi. 

Yulaf lapalı reçelli ilginç eylem: Gıda bir insan hakkıdır - 1. Resim

GRUBUN AMACI FİYATLARIN DÜŞÜRÜLMESİ

Grubun amaçları arasında yükselen fiyatların önüne geçilmesi özellikle marketlerdeki bebek maması fiyatlarının indirilmesi, İskoç hükümetinin İskoçya'daki her 500 hane için bir toplum gıda merkezini finanse etmesi ve uygulamaya koyması var.

Yulaf lapalı reçelli ilginç eylem: Gıda bir insan hakkıdır - 2. Resim

EYLEMCİLER ÖNCE TUTUKLANDI ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

İskoçya polisi ise konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada iki aktivistin tutuklandığını ve daha sonra serbest bırakıldığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3 Mart 2024 Pazar günü saat 11.55 sularında Glasgow'daki Kelvingrove Park'ta bulunan Kelvingrove Sanat Galerisi ve Müzesi'nde bir protesto ve vandalizm iddiasıyla ilgili olarak polise ihbarda bulunulmuştur.''

''Olayın ardından 23 ve 30 yaşlarında iki kadın tutuklanmış ve haklarında suç duyurusunda bulunulmuştur. İleriki bir tarihte Glasgow şerif mahkemesine çıkarılmak üzere serbest bırakılmışlardır. Mali savcıya bir rapor sunulacaktır"

Kaynak: iNews
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...