Tgrt Haber

Yunan bakan yardımcısından provokatif ziyaret

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Haziran 2022 18:20 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 21:50
Bozbaba Adası, Türkiye'ye 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
yunanistan,türkiye

Türkiye, Doğu Akdeniz, kıta sahanlığı, hava sahası gibi tartışmalı alanlarda Yunanistan'ı masaya çağırırken, komşu provokatif hamlelerine her günü bir yenisini ekliyor. Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, gayri askeri statüdeki Bozbaba Adası'nı ziyaret etti.

Bozbaba Adası, Türkiye'ye 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Türkiye sık sık barış ve sorunların diyalog yoluyla çözülmesi mesajı verirken Yunanistan, Ege Denizi'nde provokatif eylemlerine yenisini ekledi.

50'YE YAKIN ZİYARET GERÇEKLEŞTİ

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Hardalias, bugün helikopterle Türkiye'ye 80 kilometre uzaklıktaki Bozbaba Adası'nı ziyaret etti. Yunan üst düzey yetkililerin, bu yıl gayri askeri statüdeki adalara 50'ye yakın ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

'PROVOKASYON' AMAÇLI HAMLE

Yunan tarafının uluslararası sözleşme ve anlaşmalara aykırı bu faaliyetleri sıklaştırmasının 'provokasyon' amaçlı olduğu belirtilirken Ege'de binlerce ada varken ziyaret için özellikle bu adaların seçilmesinin başka bir anlamı olamayacağı kaydedildi.

Askeri kaynaklar, Yunan yetkililerin tansiyonu artırmak yerine bu tip ziyaretleri durdurmalarının, iki ülke ilişkileri açısından taşıdığı öneme işaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...