Tgrt Haber

Yunan basınından seçim öncesi Türkiye analizi: Bölgesel güç!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
07 May 2023 13:32 - Güncelleme : 07 May 2023 13:47
Yunan basınından seçim öncesi Türkiye analizi: Bölgesel güç!
Yunan basını,Türkiye,Seçim,AK Parti

Yunan basını, 14 mayıs seçimleri öncesi Türkiye'nin AK Parti iktidarındaki 21 yılını mercek altına aldı. 'Dünya sahnesinde Türkiye: Öngörüyor, deniyor güçleniyor!' başlıklı yazıda "bölgesel güç" vurgusu dikkat çekti.

14 Mayıs'ta düzencelenecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekili Seçimleri'ne 1 hafta kala Yunan basınında yeni bir Türkiye analizine yer verildi.

Sabah Gazetesi'nin aktardığına göre. 'Dünya Sahnesinde Türkiye: Öngörüyor, deniyor, güçleniyor!' başlıklı bir haber dikkat çekti. Haberde "Türkiye AK Parti döneminde jeopolitik ve ekononik olarak oluşturduğu yeni şekli ile küresel sahnede kendi rolünü şekillendirecek koşullar meydana getirdi" sözlerine yer verdi.

"BİR GELECEK PLANI VAR"

Kendisini bölgesel bir güç olarak konumlandıran Türkiye'nin özelliklerini ise şöyle sıraladı:

  • Gücünü yansıtıyor. Kendi bölgesi üzerinde olup bitenlere karşı belirleyici rol olmayı talep ediyor.
  • Dünyadan gelen çağrılara itaat etmek zorunda hissetmiyor.
  • İyi bir politik oyuncu ve taviz veriyorsa dahi bu tavizlerin sonunda yine ülkenin geleceği için gerekli olan çıkarları gözetiyor.
  • Bir gelecek planı var. Gerçekleştirmeye çalıştığı uluslararası güç rolünde bir vizyon formüle etmiş durumda.

Haber devamında ise Türkiye'nin özellikle 15 Temmuz darbe girişimi ve ABD seçimlerinde Donald Trump taraftarlarının meydana getirdiği protestoların ardından dışa bağımlılığını azaltmak için hızla kolları sıvadığından bahsedildi.

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...