Tgrt Haber

Yunan basınından Türkiye'nin doğalgaz seferlerine övgü dolu sözler

09 Nisan 2022 11:01 - Güncelleme : 09 Nisan 2022 11:37
Yunan basınından Türkiye'nin doğalgaz seferlerine övgü dolu sözler

Kuyubaşı vanasını Türkali-2 kuyusuna indirmek ve kuyu tamamlama görevini yapmak için Filyos Limanı'ndan uğurlanan Yavuz Sondaj Gemisi, Yunan basınında geniş yer buldu.

Doğalgaz aramalarını Karadeniz'de yoğunlaşan Türkiye dün yapılan törenle Yavuz Sondaj Gemisi'ni de Karadeniz'e gönderdi. Böylece, Fatih, Kanuni ve Yavuz Sondaj Gemileri Karadeniz'de ilk kez aynı anda göreve başlamış oldu. Bu adım Yunan basınında geniş yer buldu.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de dün yapılan törende Türkiye'nin bu alandaki çalışmalarına değindi.  Dönmez, Filyos limanında en büyük inşaat projelerinden birinin gerçekleştiğini ve Doğu Akdeniz'den de yakın zamanda müjde gelebileceği mesajını verdi. Yunan Basını da Bakan Dönmez'in ifadelerine dikkat çekti.

ÖVGÜLER DİZİLDİ

Proto Thema’nın "Türkiye: Doğu Akdeniz'de doğalgazda önemli gelişmeler" başlıklı haberinde, Dönmez'in Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi de içeren çözüm konusunda artan istek olduğunu söylediği belirtildi. "Önümüzdeki günlerde sadece Karadeniz'de değil, Doğu Akdeniz'de de doğalgazla ilgili önemli gelişmeler olacak" diyen Dönmez'in, ülke olarak doğalgaz alternatiflerini artırmak için yeni ülkeler ve güzergahlar seçmekten yana olduklarını dile getirdiği kaydedildi. Haberde, söz konusu durum hakkında, "Hem bizim hem de Avrupa için arz güvenliği açısından önemli" şeklindeki ifadeye yer verildi.

Yunan basınından Türkiye'nin doğalgaz seferlerine övgü dolu sözler

Ethnos gazetesi de gelişmeyi okurlarına aktarırken, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de önemli gelişmeler yaşanacağını yazdı. Bakan Dönmez'in "Bu bağlamda karşılıklı haklarımıza saygı duyarak Doğu Akdeniz'i yeni ve güvenli bir enerji tedarik rotası haline getirebiliriz" açıklamasına yer verildi.

İSTİKRAR VE BARIŞ VURGUSU

Öte yandan Neakriti gazetesi, Türkiye'nin "istikrar ve barışı teşvik eden ve uluslararası hukuk ve karşılıklı saygı temelinde yürütülen her projede yer alacağı" şeklindeki mesajını okurlarıyla paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...