Tgrt Haber

Yunan basınından Türkiye'yi ilgilendiren iddia: 8 FETÖ üyesi kaçtı

16 Nisan 2022 13:05 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 13:22
Yunan basınından Türkiye'yi ilgilendiren iddia: 8 FETÖ üyesi kaçtı

Yunan basınına göre 8 FETÖ üyesi yakınlarının yanına gitmek üzere ülkeyi terk etti. FETÖ üyelerinin merkezi haline gelen Yunanistan, Türkiye'nin tüm taleplerine rağmen üyeleri iade etmiyordu.

Yunanistan’ın Ta Nea Gazetesinin haberine göre, ülkedeki 8 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi yakınlarının yanına gitmek için Kanada, Almanya ve Belçika’ya gitti. Haber, Yunanistan´ın en saygın gazetelerinden biri olan Ta Nea’nın manşetinde yer aldı. 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan’a kaçan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 8 kişi, Yunanistan’ı terk etti. Almanya, Belçika ve Kanada’daki akrabaları ve bazı FETÖ üyeleriyle iletişime geçen kişiler, geçen yaz Yunanistan’ı terk ederek yakınlarının yanına gitti.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi suçlamasıyla yargıya hesap vermek yerine Türkiye'yi terk eden  FETÖ’cülerden önemli bir kısmı Yunanistan’a kaçmıştı. 8 askerin de bulunduğu yüzlerce üye Yunanistan'a kaçıp iltica başvurusunda bulundu. Büyük çoğunluğu insan kaçakçıları aracılığıyla Meriç Nehri üzerinden veya Akdeniz'de sürat teknesiyle Yunan topraklarına geçti. Haklarında Türkiye'de soruşturma açılmasına ve yakalanma kararı olmasına rağmen Yunanistan, Türkiye'nin iade taleplerini reddediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...